Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 19/6/2016

Μαγνησία

= ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΕΤ ΣΚΙ... Σούπερ θέαμα χθές τό απόγευμα στήν παραλια τού Βόλου... Από τίς 5 έως τίς 7 στό χώρο μεταξύ τού Αγίου Κωνσταντίνου καί τού Πανεπιστημίου Θεσσαλία ολοκληρώθηκαν οί αγώνες τού παγκοσμίου πρωταθλήματος Jet Ski πού πραγματοποιήθηκε στήν περιοχή μας μέ επιτυχία.. Μετά τό τέλος τών αγώνων έγινε ή τελετή απονομής τών επάθλων στούς νικητές... ΒΙΝΤΕΟ https://www.facebook.com/volospanemorfipolis/videos/965850546846074/

= ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ... Σε ηλικία 53 ετών έφυγε ξαφνικά  από τη ζωή ο Κώστας Σπαθούλας, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και ήταν πρώην Διοικητής του Α.Τ. Καναλίων. Είχε έντονη παρουσία στα γήπεδα της Μαγνησίας μιας και είχε αγωνιστεί στον Ιάσονα Διμηνίου αλλά και στον Απόλλωνα Καναλίων. Στη συνέχεια και ως προπονητής υπηρέτησε την ομάδα των Καναλίων για πολλά χρόνια, ενώ ανέλαβε στη συνέχεια τον Αετό Κερασιάς. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Κυριακή, στις 4 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου.

= ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...Σε ικανοποιητικά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία λόγω του τριημέρου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πληρότητες που θα κυμανθούν από 75% έως 90%, αγγίζοντας ακόμη υψηλότερα ποσοστά κατά τόπους. Οι ξενοδόχοι της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας αναφέρουν ότι η φετινή κίνηση ενόψει του Αγίου Πνεύματος θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ παραμένει, στο μεταξύ, η ανησυχία για τη γενικότερη έκβαση της σεζόν, με επίκεντρο τον εισερχόμενο τουρισμό.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και σήμερα Κυριακή ο καιρός στο Βόλο, αλλά με συννεφιές τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, 1 έως 3 μποφόρ και τα ποσοστά της υγρασίας θα φτάσουν μέχρι και το 55%.

= ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ... Στο κράσπεδο πεσμένος με το κεφάλι, να αιμορραγεί ακατάσχετα, βρισκόταν -ελλείψει ασθενοφόρου- επί μισή και πλέον ώρα έως ότου μεταφερθεί με κλούβα αγροτικού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, 62χρονος Αλμυριώτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην είσοδο της Ευξεινούπολης, Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του πριν φτάσει στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου μία και πλέον ώρα μετά…Πρόκειται για τον Γιώργο Μητράκο κάτοικο εν ζωή Ευξεινούπολης, μαραγκό, ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού από παλαιότερη δραστηριότητά του με το τραγούδι. Ο 62χρονος ήταν συνεπιβάτης δικύκλου που κατευθυνόταν από Αλμυρό προς Ευξεινούπολη και μετά τη στροφή στην είσοδο του χωριού βγήκε από την πορεία του δεξιά και ανατράπηκε.

= ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Το παρθενικό του ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά των Β. Σποράδων –μετά από 10 χρόνια που είχε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη γραμμή... Το πλοίο έφυγε με πληρότητα 100% από τη Θεσσαλονίκη προς τα αγαπημένα νησιά των Θεσσαλονικέων και των Μακεδόνων, ενώ οι επιβάτες μίλησαν με τον Σκοπελίτη καπετάνιο Γιάννη Καράδη, καί με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου που ήταν παρούσα με κεράσματα από Σκόπελο. Ειδικότερα, το πλοίο έφυγε στις 9 το πρωί, γεμάτο και οι πρώτοι επιβάτες ήταν 420. Με αυτόν τον ρυθμό υπολογίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πάνω από 30.000 Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν φέτος προς τις Σποράδες με το καταμαράν και άλλες 20.000 μέσω Βόλου.

= ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ... Πολύ όμορφη εκδήλωση ετοίμασαν οι υπεύθυνοι της Σχολή Ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής Βόλου, για τη γιορτή λήξης της 18ης συνεχόμενης χρονιάς λειτουργίας των Ακαδημιών της ομάδας...Εκτός από τον χαιρετισμό του Προέδρου της ομάδας κ. Γεράσιμου Σαρρή στους παρευρισκόμενους έγιναν απονομές διπλωμάτων, βραβεύσεις στις ομάδες που κατέκτησαν πρωτάθλημα στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν, αλλά και ατομικές βραβεύσεις στα άτομα που διακρίθηκαν.

Ελλάδα

  • = ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ... Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας. Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου κατά τη διάρκεια της άφιξης των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Ηράκλειο της Κρήτης.
  • = ΛΕΣΒΟΣ... Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν από τη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε μετά την Αθήνα, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προς τις ελληνικές αρχές, τις τοπικές αρχές, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες τουν νησιού. 
  • = ΡΟΔΟΣ... Ανεξέλεγκτη μαίνεται πυρκαγιά κοντά στο χωριό Απολακκιά στη νότια Ρόδο, η οποία απείλησε σπίτια σε οικισμούς. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό. Φωτορεπορτάζ
  • = ΦΙΛΗΣ... «Δημοκρατική παρέμβαση» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε» σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. «Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία» διαβεβαιώνει, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «στοχοποιεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής.
  • = ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ...Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
  • = ΜΑΥΡΙΚΟΣ... Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για τα οποία οι αξιωματικοι της ΕΛ.ΑΣ., έχουν ζητήσει συγκεκριμένες αναζητήσεις σχετικά με πιθανή περιεκτικότητα ουσιών, αναμένονται την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την φυσική και παθολογική κατάσταση του Παναγιώτη Μαυρίκου. Οι αστυνομικοί επιχειρώντας να εξηγήσουν τα 34 δευτερόλεπτα αδράνειας του εκδότη πριν τυλιχθεί το όχημα στις φλόγες, εξετάζουν την πιθανότητα ο 42χρονος να είχε λάβει φαρμακευτική αγωγή παραπάνω από την συνιστώμενη δόση. Σε αυτό το πλαίσιο οι αστυνομικοί, το μεσημέρι της Πέμπτης πήγαν στο σπίτι της Ευαγγελίας Συρίγου, συζύγου του άτυχου εκδότη προκειμένου να λάβουν μία πρώτη τυπική κατάθεση.

Κόσμος

= ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ... Ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε χθες την πολιτεία σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης, ζητώντας ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ώστε η πολιτεία να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου. Όπως τονίζεται, η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων οδήγησε σε "σοβαρές δυσκολίες στην παροχή βασικών δημοσίων υπηρεσιών" και χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να αποτραπεί "μια ολοκληρωτική κατάρρευση "της διοίκησης της δημόσιας ασφάλειας, υγείας, εκπαίδευσης, μέσων μεταφοράς και περιβαλλοντικής διαχείρισης", υπογραμμίζεται στην επίσημη εφημερίδα της πολιτείας.

  • = ΓΑΛΛΙΑ... Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μιμηθεί τον γερμανικό μεταρρυθμιστικό οίστρο, αλλά πέφτει πάνω σε μεγάλες αντιστάσεις, απεργίες και διαδηλώσεις. Πού εντοπίζεται το πρόβλημα; Μήπως στην ίδια τη Γερμανία;
  • = ΒΕΛΓΙΟ... Τρεις βέλγοι πολίτες, ανάμεσα στους 12 που συνελήφθησαν στο Βέλγιο στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονιών, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της χώρας.
  • = ΗΠΑ... Ένας άνδρας στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε έφηβη Άμις. Στο σπίτι του άνδρα βρέθηκαν 12 ανήλικα κορίτσια. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κορίτσι «δόθηκε ως δώρο» στον 51χρονο Λι Κάπλαν και μάλιστα ότι η έφηβη έμεινε έγκυος από τον άνδρα και γέννησε δύο παιδιά.
  • = ΑΙΓΥΠΤΟΣ... Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε το Σάββατο την καταδίκη σε θάνατο δύο δημοσιογράφων του Al Jazeera. Οι δημοσιογράφοι δικάστηκαν ερήμην. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
  • = ΑΓΓΛΙΑ... Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ο Τόμας Μέιρ, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ. Ερωτηθείς από τους δικαστές ποιο είναι το όνομά του, εκείνος απάντησε: «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία».

Οικονομία

  • = ΓΑΛΛΙΑ... Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, θα την καταστήσει τόσο σημαντική όσο το νησάκι Γκέρνσεϊ στη θάλασσα της Μάγχης. Ο Μακρόν είπε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου θα πρέπει να στείλει «ένα συγκεκριμένο μήνυμα και χρονοδιάγραμμα» στη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.
  • = ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ... Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
  • = ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ... Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε κατάλογο 195 έργων στον τομέα των μεταφορών που θα χρηματοδοτηθούν με 6,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη». Η επένδυση αναμένεται να αποδεσμεύσει πρόσθετη δημόσια και ιδιωτική συγχρηματοδότηση συνολικού ύψους 9,6 δισ. ευρώ. Τα επιλεγέντα έργα θα συμβάλουν κυρίως στην ψηφιοποίηση του τομέα των μεταφορών και στην απαλλαγή του από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Αθλητισμός

= ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ 0 - 0... Με μοιραίο τον Ρονάλντο, ο οποίος έχασε πέναλτι και ευκαιρίες στη βραδιά που ξεπέρασε τον Λουίς Φίγκο σε συμμετοχές, η Πορτογαλία έμεινε στο 0-0 με την Αυστρία και κινδυνεύει με αποκλεισμό
= ΙΣΛΑΝΔΙΑ = ΟΥΓΚΑΡΙΑ 1 - 1.. Η Ισλανδία κρατούσε μέχρι 88ό λεπτό μία υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στην Ουγγαρία, αλλά ο Μπίρκιρ Μαρ Σάιβαρσον έστειλε, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στους Μαγυάρους
= ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ 3 - 0... Η Ιρλανδία δεν είναι Ιταλία, έτσι το Βέλγιο νίκησε 3-0 την ομάδα του Μάρτιν Ο'Νιλ και πήρα τους πρώτους του βαθμούς στο Euro 2016, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και ισοπαλία στην 3η αγωνιστική με την Σουηδία θα είναι αρκετή για πρόκριση. Πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Ρομελού Λουκακού με δύο γκολ και ενδιάμεσα σκόραρε ο Αξέλ Βιτσέλ, ενώ από ασίστ είχαν οι Κέβιν Ντε Μπράινε, Τομάς Μουνιέ και Εντέν Αζάρ. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως η Ιταλία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την κορυφή του πρώτου ομίλου και θα παίξει με τον δεύτερο του 4ου ομίλου .
  • = ΙΣΠΑΝΙΑ... Η Οσασούνα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Primera Division, στην οποία επιστρέφει ύστερα από διετή παραμονή στη Β΄ κατηγορία. Η ομάδα από την Παμπλόνα ήταν η νικήτρια στα πλέι οφ ανόδου από τη σεγκούντα ντιβιζιόν και πήρε το «εισιτήριο» της ανόδου μαζί με τις Αλαβές και Λεγκανιές.
  • = ΙΤΑΛΙΑ... Αν θεωρήσουμε ότι κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διοργάνωσης τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα, τότε η εθνική Ιταλίας τα αντιμετωπίζει στην πλέον κατάλληλη στιγμή. Τραυματίας είναι ο Αντόνιο Καντρέβα που δεν προπονήθηκε μετά από ένα χτύπημα στο γόνατο στη νίκη 1-0 επί της Σουηδίας (Παρασκευή). Επίσης, ο αρχηγός Τζίτζι Μπουφόν ξεκίνησε στο κανονικό πρόγραμμα, αλλά ένιωσε αδιαθεσία και συνέχισε με δουλειά στο γυμναστήριο. Η ομοσπονδία της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του Καντρέβα θα επανεκτιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: