Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 11/6/2016

Μαγνησία

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προγραμματίζει δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της τρίτης ηλικίας σε θέματα προστασίας από απάτες και κλοπές εις βάρους τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.Διαστάσεις μείζονος κοινωνικού προβλήματος τείνει να προσλάβει η εξαπάτηση ηλικιωμένων από επιτήδειους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλία, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ενημέρωσης και την ευάλωτη θέση, λόγω ηλικίας, αυτών των ανθρώπων, προσπαθούν να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, ή πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία.

= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Βόλου Άγγελο Αγραφιώτη ζητούν ο ταμίας και ο γραμματέας της προηγούμενης διοίκησης σχετικά με τις δηλώσεις του για υπεξαίρεση του ποσού των 3.000 ευρώ από το Ίδρυμα μετά από έλεγχο που διενήργησε.Παρακαλούμε τον Πρόεδρο, κ. Αγραφιώτη Άγγελο, να δώσει διευκρινήσεις για το άτομο που υπεξαίρεσε, αλλά επέστρεψε τα χρήματα, για λόγους ηθικής και έννομης τάξης. Αν ο κ. Πρόεδρος δεν δύναται να το πράξει , ας δώσει διευκρινήσεις η προηγούμενη Πρόεδρος, με σκοπό την προστασία των υπολήψεων μας, αλλά και του κύρους του Δ.Σ. στο οποίο προήδρευσε.Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπισθούμε την εντιμότητά μας, τόσο τη δική μας, όσο και του Ιδρύματος.

= ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ... Η ιδιωτική εταιρεία που μεταφέρει αποστειρωμένα επικίνδυνα απόβλητα στον ΧΥΤΑ του Βόλου, ανέλαβε να απαντήσει αντί του Δήμου Βόλου και του υπεύθυνου λειτουργίας του ΧΥΤΑ, στους δημοτικούς συμβούλους που κατέθεσαν επερώτηση. Έτσι, η απάντηση της ANSY A. E είναι από την ιδιωτική εταιρεία και όχι από τον Δήμο Βόλου που είναι θεσμικά υπεύθυνος και υπόλογος για να δώσει απαντήσει

= ΑHEPANS.... Ιδιαίτερα σημαντική είναι για την Μαγνησία η διοργάνωση του 17ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Βόλο σήμερα, και την Κυριακή 12 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 150 περίπου μελών της οργάνωσης ΑΗΕΠΑ, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η συνάντηση φιλοξενείται στο Domotel Xenia του Βόλου και διοργανώνεται από το τοπικό τμήμα ΑHΕΠΑ HJ 13 Αργοναύτες, σε συνεργασία με την AHEPA, Περιφέρεια 25, που εκπροσωπεί όλα τα τμήματα ανά την Ελλάδα.

= ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΕΤ ΣΚΙ... Στο Βόλο και στα νερά του Παγασητικού θα χτυπάει η καρδιά των φίλων του Τζετ Σκι από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου έως την Κυριακή 19 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή του Acropolis Jet Raid. Οι δημότες της πόλης μας για έξι ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν ένα διαφορετικό και συνάμα άκρως ενδιαφέρον άθλημα με πολύ θέαμα και την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο. Το Acropolis Jet Raid, είναι μία Παγκοσμίου εμβέλειας διοργάνωση και υπόσχεται άφθονο θέαμα με τους «θαλάσσιους» αναβάτες να οργώνουν τον Παγασητικό σε ένα σύνολο 1200 χιλιομέτρων εντός νερού! Οι αγώνες ξεκινούν στις 10 το πρωί της Δευτέρας ενώ η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 μ.μ..

= ZAΓΟΡΑ... Συνεχιστές της αιωνόβιας ιστορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς είναι οι μαθητές της Δ’ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου «Ρήγας Φεραίος», που με αφορμή την επέτειο του Συνεταιρισμού του χωριού τους, έγραψαν και παρουσίασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου καλαίσθητο βιβλίο με τίτλο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός! – Αναζητώντας τις ιδέες και τις αξίες του συνεταιριστικού πνεύματος».

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Ο Δήμος Σκιάθου και η Skiathos Moumtain Bikes διοργανώνουν την Κυριακή 12 Ιουνίου τον Ημιμαραθώνιο Ορεινού τρεξίματος «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη». Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ειδικά φέτος προβλέπεται να συμμετάσχουν πάνω από 150 αθλητές στον ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Γιορτάζοντας το θερισμό του κριθαριού, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επισκέφθηκε τους συνεργάτες παραγωγούς της του νομού Μαγνησίας και τους προσέφερε ένα ευχάριστο μεσημεριανό διάλειμμα με φαγητό, παγωμένη μπίρα, πολλές μικρές εκπλήξεις και δώρα.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...Την πρώτη του επίσημη μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας, Σάκη Κατσούλη. Ο Κατσούλης γεννήθηκε 19/11/1990 στην Αθήνα έχει ύψος 1.84 και έχει αγωνιστεί επίσης στον Ολυμπιακό Λιοσίων και Αήττητο Σπάτων (2009-10), στον Παναιγιάλειο (2010-11), Απόλλωνα Σμύρνης (2011-12). Στην Καλλιθέα έπαιξε μέχρι τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας φέτος 15 συμμετοχές στη Football League.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Σάκης Τζήμας τόνισε πως στη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και έχει την τεχνογνωσία να πάει τη Νίκη εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λιγκ. Αναφέρθηκε επίσης στο γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η ομάδα καθώς και στις βελτιώσεις που θα γίνουν στο «Π. Μαγουλάς».

Ελλάδα

= ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ... Στη θλίψη βύθισε την καλλιτεχνική κοινότητα της χώρας η είδηση ότι ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος άφησε τα ξημερώματα της Παρασκευής την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 89 ετών.Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας την τελευταία δεκαετία. Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927. Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου μιας και η φωνή του ήταν πολύ χαρακτηριστική. Όμως στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική. Στον κινηματογράφο έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων: «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές» κ.α.. Στην τηλεόραση συμμετείχε σε πολλές σειρές, με πιο γνωστή το «Ορκιστείτε παρακαλώ», από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές κωμικές σειρές της δεκαετίας του 1980, όπου πρωταγωνιστούσε ως δικαστής. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12.00 από το νεκροταφείο του Ζωγράφου.
.= Π. ΜΑΥΡΙΚΟΣ... Μετά και την επίσημη ταυτοποίηση ότιο οδηγός του τζιπ Porsche Cayenne, που απανθρακώθηκε στην Αττική Οδόείναι ο εκδότης της Ακρόπολης Παναγιώτης Μαυρίκος οι έρευνες στρέφονται στην αιτία που προκάλεσε την ανάφλεξη καθώς από τα έως τώρα στοιχεία δεν βρέθηκαν ενδείξεις για ύπαρξη εκρηκτικού ή άλλου μηχανισμού, ενώ στις κάμερες φαίνεται ότι υπήρξε διαρροή καυσίμου. Από την νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στην φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα. Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες
  • = ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑΣ... Γιορτή Υπερηφάνειας διοργανώνεται το Σάββατο με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είναι το σημείο συνάντησης για το μεγάλο συλλαλητήριο προς το Σύνταγμα. Τα συνθήματα φέτος: «Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» και «Άντρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι».
  • = ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ... Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/ριών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο».
  • = ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ... Διαβιβαστικό του πρώην πρώτου ειδικού ανακριτή της υπόθεσης των εκβιασμών κ. Βασίλη Ζιάκα αποδεικνύει την αιτία που η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη τρεις ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου.
  • = ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ... Δύο εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά, που δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τελωνειακά παραστατικά νόμιμης εξαγωγής από την ΕΕ, εντοπίστηκαν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέας (Κάβο Ντόρο).
  • = ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ... Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Στο νέο προεδρείο δεν συμμετέχει κανείς από τη πλευρά της πλειοψηφίας του τέως διοικητικού συμβουλίου.

Κόσμος

= ΕΡΤΟΓΑΝ... Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας, οι οποίες απειλούνται με «πάγωμα», ύστερα από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων (1915) από τη Μπούντεσταγκ. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έσπευσε να κατηγορήσει για υποκρισία τους Γερμανούς, υπενθυμίζοντας τις πράξεις της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, σχολίασε ότι οι Γερμανοί βουλευτές με τουρκική καταγωγή που υπερψήφισαν την αναγνώριση έχουν «μολυσμένο αίμα».

  • = ΗΠΑ... H Χίλαρι Κλίντον προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters.
  • = ΠΕΡΟΥ... To 2011 η Κέικο Φουτζιμόρι έχασε τις προεδρικές εκλογές στο Περού για 400 χιλιάδες ψήφους. Το 2016 έχασε τις εκλογές για 41 χιλιάδες ψήφους. Σε κάθε περίπτωση, η κόρη του άλλοτε προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι αναγνώρισε την ήττα της από τον 77χρονο Πέδρο Πάμπλο Κουσίνσκι.
  • = ΝΤΑΛΑΣ ... Συναγερμός στην Αστυνομία του Ντάλας, καθώς όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ακούστηκαν πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο Λοβ Φιλντ της πόλης. Το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ανακοίνωσε ότι το περιστατικό ξεκίνησε ως μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια γυναίκα, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο. Ο άνδρας φέρεται να επιτέθηκε στην συνέχεια εναντίον του ενστόλου με μια πέτρα που κρατούσε στο χέρι. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας φώναζε προς τον αστυνομικό, «πυροβόλησε με, πυροβόλησε με». με αποτέλεσμα ό αστυνομικός να τον πυροβολήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα Η κίνηση των αεροπλάνων συνεχίστηκε απρόσκοπτα. ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ή η ταυτότητα του τραυματία.
  • = ΜΕΞΙΚΟ... Ένδεκα μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, δολοφονήθηκαν από αγνώστους που άνοιξαν πυρ εναντίον τους σε μια ορεινή περιοχή της Πολιτείας Πουέμπλα, στο κεντρικό Μεξικό, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές. «Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί στην κοινότητα Ελ Μιραντόρ καί11 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 5 γυναίκες, 4 άνδρες και 2 κορίτσια, ενώ άλλοι δύο ανήλικοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και διακομίστηκαν σε ένα νοσοκομείο της περιοχής»
  • = ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ... Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του θρύλου της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι, στην πατρίδα του του το Λούισβιλ του Κεντάκι, φωνάζοντας το όνομά του και ραίνοντας τα οχήματα που μεταφέρουν τη σορό του Μ.Άλι με λουλούδια. Στην τελετή παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, καθώς και ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ. 
  • = ΟΜΠΑΜΑ... Η μεγαλύτερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, η Μαλία, αποφοίτησε από το λύκειο, φτάνοντας σε ένα ορόσημο της ζωής της που οι γονείς της προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «έτρεμε» αυτή την ημέρα.

Οικονομία

  • = ΙΚΑ ΤΕΑΜ... Την έναρξη εφαρμογής διεκπεραίωσης των ταμειακών συναλλαγών, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, που αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (ΑΜΟΕ) και ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ), ανακοίνωσε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με επείγον γενικό έγγραφο.
  • = ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016... Ολοκληρώθηκε η ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων 2016 και περισσότεροι από 22.000 επαγγελματίες του κλάδου αποχαιρέτισαν τον κορυφαίο θεσμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας παγκοσμίως με σκοπό να δικτυωθούν και να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες με περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 90 χώρες.
  • = ΟΟΣΑ... Να μην τιμωρήσουν τον Ιούλιο την Ισπανία και την Πορτογαλία για τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματά τους συνιστά στις Βρυξέλλες ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, επαναλαμβάνοντας ότι τάσσεται υπέρ πολιτικών ανάκαμψης μέσω δημοσίων δαπανών για τη στήριξη της ανάπτυξης.

Αθλητισμός

  • = ΓΑΛΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1... Με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄ η Γαλλία ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το άγχος της πρεμιέρας και νίκησε 2-1 τη Ρουμανία στο Saint-Denis στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2016. Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου
  • = ΑΕΚ... Κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επιβεβαίωσε με δηλώσεις του  τις επαφές με τον «Δικέφαλο» και αν η υπόθεση έχει αίσιο τέλος, ο Ουκρανός σέντερ μπακ θα μετακομίσει στην Αθήνα. «Ναι, είναι αλήθεια ότι είμαστε κοντά. Δεν έχω υπογράψει ακόμη αλλά μιλάμε, είμαστε κοντά. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά» ήταν η δήλωσή του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Ουκρανός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για την υπογραφή των συμβολαίων.
  • = ΓΑΛΛΙΑ... Εκκένωση των δημοσιογραφικών θεωρείων υπήρξε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα Γαλλία - Ρουμανία, έπειτα από τηλεφωνική απειλή για ύπαρξη βόμβας στον συγκεκριμένο χώρο του «Stade De France».

Δεν υπάρχουν σχόλια: