Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

EURO 2016 AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2016


ΕΛΒΕΤΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 1-1 ( 4 - 5 στα πέναλτι )
Ο Σακίρι έδωσε το φιλί της ζωής στην Ελβετία με το γκολ του τουρνουά, όμως ο Τσάκα αποδείχθηκε μοιραίος στη διαδικασία των πέναλτι, με την Πολωνία να γράφει ιστορία και να προκρίνεται στα προημιτελικά. Ελβετία και Πολωνία είχαν ραντεβού με την ιστορία, καθώς μια τους θα έδινε για πρώτη φορά το παρών στα προημιτελικά του EURO. Οι ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τον Σακίρι να σκοράρει το γκολ του τουρνουά στο 82' με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, να δίνει το φιλί της ζωής στους Ελβετούς, όμως στο τέλος εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν οι Πολωνοί, καθώς ο Τσάκα ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Ναβάλκα να πιέζουν ψηλά και τους Ελβετούς να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα. Αυτό οδήγησε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλικ μετά από 32 δευτερόλεπτα, με τον επιθετικό του Άγιαξ να απειλεί και στο 6'.

Λεβαντόφσκι (13') και Μίλικ (19') απείλησαν ξανά τον Ζόμερ, με την μοναδική καλή στιγμή της Ελβετίας να έρχεται με τον Τζεμαϊλί στο 10'.
ΟΥΑΛΙΑ - Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1-0
H Oυαλία μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Β. Ιρλανδίας, ωστόσο πέτυχε το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2016. Το συγκρότημα του Κόουλμαν επιβλήθηκε με 1-0 της αντιπάλου του το Σάββατο στο «Parc des Princes» κι έγραψε ιστορία, καθώς προκρίνεται για πρώτη φορά στους «8» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία ή το Βέλγιο. Το τέρμα που έκρινε το ματς και έγειρε την πλάστιγγα της πρόκρισης υπέρ των Ουαλών ήρθε από τον ΜακΚόλεϊ, που στο 75' έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 - 1
Mε σκόρερ τη «χρυσή αλλαγή» του Φερνάντο Σάντος, Ρικάρντο Κουαρέσμα η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 της Κροατίας στην παράταση, στον μεταξύ τους νοκ-άουτ αγώνα για τη φάση των 16 του Euro 2016, που διεξήχθη το Σάββατο στο Stade Bollaert-Delelis, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση, όπου στο 118' σκόραρε το νικητήριο γκολ ο πολύπειρος άσος, δύο λεπτά ακριβώς μετά το δοκάρι του Πέρισιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: