Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23/4/2016

Μαγνησία

= ΣΚΙΑΘΟΣ...Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Σκιάθος, η οποία συμπεριλαμβάνεται στα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2016  Την πρωτιά φέτος στα βραβεία Travellers’ Choice Awards που αφορούν τα ελληνικά νησιά, κέρδισε η Σαντορίνη και ακολούθησαν δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί της χώρας μας, όπως Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, με το νησί του Παπαδιαμάντη να καταλαμβάνει την ένατη θέση στην κορυφαία δεκάδα, μία θέση πάνω από τη Μήλο στην τελική κατάταξηΣτο μεταξύ, στις οκτώ πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος συγκαταλέγονται τα Λαλάρια της Σκιάθου, σύμφωνα με άρθρο του Conde Nast Traveller, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο.

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ....Πέντε σχεδόν μήνες μετά την πρώτη απόπειρα, η δημοτική αρχή επανέφερε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το σκανδαλώδες θέμα αγοράς από το Δήμο έκτασης στον Άγιο Στέφανο ιδιοκτησίας Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας. 1050 δημόσιοι υπάλληλοι, με περιουσίες στο Σωρό με πρόεδρο τον Γ. Μουλά αδυνατούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και αγοράζεται η έκταση από τον Δήμο. Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εκμεταλλεύεται την ωφέλιμη για την πόλη δημιουργία αστρονομικού κέντρου και εκβιάζει τη θετική ψήφο των μειοψηφιών, ενώ ο πραγματικός της σκοπός δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.  «Πρόκειται για ανερμάτιστη κι ασύμφορη λύση, για κλασσική περίπτωση συναλλαγής. Στο πρόσωπο του κ. Μουλά συμπίπτουν αρμοδιότητες πωλητή κι αγοραστή. Αν επιμένει ο Δήμος να το αποκτήσει, μπορεί να το αποδείξει και να περάσει στην δημοτική περιουσία με την ανταλλαγή με ίσης αξίας ακίνητο του Δήμου όπως έγινε για το στέκι παιδιού στην Κασσαβέτη», είπε η κ. Οικονόμου, που πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα. Ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, διευκρίνισε ότι στη συνεδρίαση θα ληφθεί καταρχήν απόφαση και στη συνέχεια θα γίνει διαπραγμάτευση με τον συνεταιρισμό, προκειμένου ο Δήμος να πάρει το οικόπεδο στη χαμηλότερη τίμημα στην ουσία δωρεάν, αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις συμβούλων, ποιο είναι το ύψος των οφειλών του συνεταιρισμού.

= ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ...Ο Σύνδεσμος Εμπορούπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας , με απόφαση της Διοίκησής της, θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.  Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία από τις οκτώ Κυριακές του έτους,  που θεσμοθετήθηκαν με νόμους και  η σημερινή Κυβέρνηση, παρά  τις δεσμεύσεις της, τους διατηρεί εντελώς άθικτους, με τους οποίους  επιτρέπεται η  χωρίς όρια ελεύθερη  λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.  Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι κατά την περίοδο του  Πάσχα, οι εμποροϋπάλληλοι  θα αναγκαστούν να εργαστούν δύο Κυριακές (στις 24/4 και στις 8/5), όπου για μια ακόμα φορά θα μείνουν απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία τους, όπως τονίζουν.

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ...Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελία στους δυο «φαντάρους» που εισέβαλλαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και …αναζήτησαν την δημοτική σύμβουλο κ. Φωτεινή Κοκκινάκη , μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Α.  Μπέο. Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στο επεισόδιο ασκήθηκε και στον δημοτικό σύμβουλο Γ. Πράττο, γεγονός που εκτιμάται από την αντιπολίτευση ότι η εισαγγελία δέχτηκε ότι υπήρχε ενορχήστρωση της «παράστασης» από τη δημοτική αρχή. Η δίκη ορίστηκε για τις 7 Απριλίου του 2017. Ο Μπέος είχε δηλώσει πως «δεν έκαναν και κανένα αδίκημα τα παιδιά»…Οι δύο παραπέμπονται να δικαστούν για αντιποίηση αρχής , εξύβριση και παρακώλυση συνεδρίασης.

= ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.....Άλλη μια σημαντική διοργάνωση θα φιλοξενήσει ο Βόλος το διήμερο 23-24 Απριλίου και συγκεκριμένα τους Βαλκανικούς Αγώνες κολύμβησης εφήβων-νεανίδων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο κλειστό κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Συνολικά 127 κολυμβητές και κολυμβήτριες θα λάβουν μέρος στους αγώνεςΟι χώρες που θα εκπροσωπηθούν από τις ομάδες τους στους Βαλκανικούς αγώνες είναι οι εξής: Βουλγαρία (13), Τουρκία (36), Μαυροβούνιο (4, Κύπρος (8), Ρουμανία (13), Σερβία (12), Κόσοβο 6, Βοσνία & Ερζεγοβίνη (5), Μολδαβία (6). Σε ό,τι αφορά την Εθνική μας ομάδα αυτή θα συμμετάσχει με 24 συνολικά κολυμβητές και κολυμβήτριες. Ανάμεσά τους είναι και τρεις Βολιώτες, ο Κώστας Χατζηγεωργίου, ο Γιώργος Βελιάδης και ο Γιάννης Στάμος.

Ελλάδα

  • Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συζήτηση για το σχέδιο νόμου στις αρμόδιες Επιτροπές αναμένεται να ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση περίπου στις 10 Μαΐου.
  • Την αναμόρφωση της Ελλάδας όρισε ως αποστολή της νέας Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο.
  • Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό με απεργία διαρκείας σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αυτομάτως με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.
  • Από σήμερα Παρασκευή τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες για τη συνταγογράφηση των διαγνωστικών εξετάσεων και τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν σχετικής εντολής του Υπουργείου Υγείας.
  • Αποκλείει το ΚΕΕΛΠΝΟ το ενδεχόμενο ο θάνατος της 17χρονης Αφγανής από την προσφυγική δομή του Ελληνικού να οφείλεται σε λεπτοσπείρωση. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «με βάση τα ακριβή δεδομένα που του δόθηκαν, ότι το ενδεχόμενο λεπτοσπείρωσης, το οποίο αναφέρθηκε από ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αποκλείεται με βάση την κλινική εικόνα της ασθενούς και τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν».

Κόσμος

  • = ΗΠΑ...O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως η ισχύς και η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεγαλύτερη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Με ένα βαρυσήμαντο άρθρο στην Daily Telegraph ο Μπαράκ Ομπάμα δεν περιορίζεται απλώς σε παραινέσεις για την αναγκαιότητα της παραμονής της M. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά υποστηρίζει ότι η χώρα του έχει αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της για την ενότητα της Ευρώπης, αφού δεκάδες χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της ηπείρου από τον ολοκληρωτισμό και τον αλληλοσπαραγμό.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑΣήμερα 23/4, ο πρώτος Αντιπρόεδρος, κ. Φράνς Τίμερμανς, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τούσκ και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, θα μεταβεί στο Gaziantep της Τουρκίας. Στόχος της αποστολής είναι να προβεί σε απολογισμό της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18 Μαρτίου και να συζητήσει τα επόμενα βήματα. Στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνονται και θέματα της ευρύτερης συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας.
  • = ΑΓΓΛΙΑ...Κατά δέκα μονάδες προηγείται η εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 49%.
  • = ΟΧΑΙΟ...Μακελειό στο Οχάιο των ΗΠΑ καθώς βρέθηκαν τουλάχιστον 7 νεκρά άτομα - μέλη της ίδιας οικογενείας σε διαφοερτικά σημεία μάλιστα με τις τοπικές αρχές να ζητούν τη συμβολή ειδικών δυνάμεων. Η περιοχή όπου συνέβη το μακελειό βρίσκεται ανατολικά της πόλης Peebles, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Σινσινάτι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το γυμνάσιο της πόλης έχει αποκλειστεί και οι μαθητές έχουν διαταχθεί να μείνουν κλειδωμένοι μέσα στις αίθουσες. Ανθρωποκυνηγητό έχει σημάνει αυτή την ώρα καθώς οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν πως ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος

Οικονομία

  • Ένας «μηχανισμός δέσμευσης» και όχι η νομοθέτηση πλήρους λίστας μέτρων φαίνεται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη λύση του δράματος της αξιολόγησης εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του ΔΝΤ και την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος από την Μ.Πέμπτη.
  • Καμπανάκι κινδύνου για άλλη μια φορά, θυμίζοντας ημέρες καλοκαιριού του 2015, για τη ρευστότητα στην Ελλάδα όσο δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σήμανε στη σημερινή συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Όσον αφορά το θέμα του χρέους, απέκλεισε το ονομαστικό κούρεμα και αναφέρθηκε σε επεκτάσεις είτε των ωριμάνσεων, είτε της περιόδου χάριτος.
  • Το Eurogroup διαπίστωσε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - δανειστών, ανοίγοντας παράθυρο για έκτακτο Eurogroup την Μ.Πέμπτη που θα εξετάσει ενέργειες για το χρέος. Δεν υπάρχει συμφωνία στις τάξεις του Eurogroup για κούρεμα χρέους της Ελλάδας είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, σημειώνοντας πως η Ελλάδα συμφώνησε σε πακέτο προληπτικών μέτρων.

Αθλητισμός

  • Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό σε φιλική αναμέτρηση την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το νικητήριο γκολ για τους «κυανέρυθρους» πέτυχε ο Μασούρας, ενώ ο τεχνικός του Πανιώνιου Μαρίνος Ουζουνίδης δοκίμασε πολλά πρόσωπα και σχήματα εν όψει πλέι - οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: