Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Χαλάει ο καιρός από σήμερα και μάλιστα την Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιηθεί παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, πτώση που θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο, οπότε και αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά του Πηλίου.
Το θερμόμετρο θα σημειώσει βουτιά κατά δέκα-δεκαπέντε βαθμούς σε σύγκριση με τις χθεσινές τιμές και το ερχόμενο Σάββατο δεν πρόκειται η μέγιστη τιμή να ξεπεράσει στο Βόλο τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων σήμερα αναμένονται νεφώσεις και ίσως σημειωθεί ασθενής βροχή το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Βόλο από 13 μέχρι 20 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες και θα σημειωθεί μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι βροχές θα είναι με λάσπη.
Αύριο αναμένονται πάλι νεφώσεις με ασθενείς βροχές και νοτιάδες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 12 μέχρι 19 βαθμούς.
Την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού αλλάζει δραματικά, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει έξι βαθμούς, ενώ θα σημειωθούν βροχές, που θα προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης για την εθνική επέτειο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 13 βαθμούς στο Βόλο, ενώ οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και ενισχύονται.
Το Σάββατο η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο και δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς στο Βόλο, με ελάχιστη τους 7, ενώ συνεχίζονται οι βοριάδες και οι βροχές. Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής, ενώ το θερμόμετρο θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (8-11 βαθμούς στο Βόλο), ενώ το ίδιο σκηνικό του καιρού διατηρείται και τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το πρωί του Σαββάτου αναμένεται πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου και στο Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ ασθενής χιονόπτωση προβλέπεται για την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται το διήμερο αυτό από 0 μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί.
Επίσης ασθενής χιονόπτωση προβλέπεται για το Χιονοδρομικό Κέντρο και την ερχόμενη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: