Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2/3/2016

Μαγνησία

= ΒΟΛΟΣ  Σφοδρή σύγκρουση Ι.Χ. αυτοκινήτου με ταξί, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 χθές το απόγευμα στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Δημητριάδος, στο κέντρο του Βόλου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Ο οδηγός ενός μαύρου Citroen ήταν σταματημένος στο φανάρι της Κ. Καρτάλη και περίμενε να ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του, ενώ ο οδηγός του ταξί κινούνταν στη Δημητριάδος με κατεύθυνση προς την έξοδο της πόλης. Από τη σύγκρουση τα δυο οχήματα υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, με το ταξί να έχει σχεδόν καταστραφεί.

= ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ Το καρναβάλι θα στοιχίσει στα ταμεία του Δήμου 47.500 ευρώ, και το ποσό είναι μόνο ένα μέρος της κάλυψης των εκδηλώσεων, όπως ο ίδιος ο δήμος αναφέρει. Τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα και sites θα πληρωθούν με 12.000 ευρώ…Ο ΔΟΕΠΑΠ ενέκρινε και αυτός 21.000 ευρώ.

= ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΥΡΟΥ Σε έκταση 650 τ.μ. στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου και συγκεκριμένα πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου, θα δημιουργηθεί το πρώτο οργανωμένο skate park στο Βόλο. Σήμερα, νέοι με τα skate στα χέρια, περιφέρονται από πλατεία σε πλατεία στην πόλη για να κάνουν τις φιγούρες και τα ακροβατικά τους. Αυτοσχέδιες πίστες για ακροβατικά στήνονται πάνω στα μάρμαρα των παρτεριών, στα σκαλιά εκκλησιών, σε κάγκελα. Σημεία που δεν είναι απλώς επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων των skaters, αλλά και για τους απλούς πολίτες και μικρά παιδιά που συνυπάρχουν με τους λάτρεις του skateboard στους ίδιους χώρους.

= ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ Εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, η Μελέτη  για τη λειτουργία της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος – Μηλιές. Ο ΟΣΕ προγραμματίζει έργα περαιτέρω ανάπτυξης της γραμμής και την πλήρη λειτουργία της και η υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού ορίζει ότι απαιτείται η υποβολή αναλυτικότερης μελέτης στην οποία θα περιγράφονται οι προτάσεις με συνημμένα σχέδια.

= ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Διαψεύδουν Αστυνομία και ΟΛΒ την πληροφορία που μετέδωσε χθες το πρωί δημοσιογράφος τηλεοπτικού δικτύου πανελλαδικής εμβέλειας, ότι στο λιμάνι του Βόλου, θα αφιχθούν τις επόμενες ημέρες πλοία απευθείας από τα νησιά του Αιγαίου με πρόσφυγες, ώστε στη συνέχεια να προωθηθούν με λεωφορεία στα σύνορα.  Από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν έχει παρόμοια πληροφόρηση και διαψεύδει κατηγορηματικά την προαναφερόμενη προοπτική.  Αλλά ούτε και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου γνωρίζει το παραμικρό σχετικά με την άφιξη πλοίων στο λιμάνι του Βόλου με πρόσφυγες τις επόμενες ημέρες.

= ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Με μια ακόμη γιατρό ενισχύθηκε από χθες το επιστημονικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου. Πρόκειται για μια αιματολόγο η οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων εννέα μόνιμων γιατρών από τους 13 που προβλεπόταν στην προκήρυξη του 2014. 

= ΒΡΥΝΑΙΝΑ  Μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Αλμυρού κατέθεσαν σήμερα ο δήμαρχος Αλμυρού και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Βρύναινας. Αιτία, η αυθαίρετη ενέργεια κατοίκων της περιοχής να «κόψουν» τη ροή του νερού που τροφοδοτούσε τα σπίτια και να το κατευθύνουν μέσα στα κτήματά τους.

= ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ  Φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο ξέσπασε σε κατοικία στην Άλλη Μεριά. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία και προκάλεσε ζημιές στον πρώτο όροφο της κατοικίας. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.  Τη ώρα που ξέσπασε οι κάτοικοι του σπιτιού απουσίαζαν από το σπίτι και την Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποίησαν οι περίοικοι

= ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ   Για τους καθηγητές και τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής λειτούργησε ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Τρίτη 1/3 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αργαλαστής, στο πλαίσιο των Κατηχητικών Λειτουργιών που τελεί για τους μαθητές των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.   Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το Μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος σε 4 μαθητές του σχολείου, χαρίζοντας στιγμές μεγάλης συγκίνησης και χαράς σε όλους.


= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.... "Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, 17:00. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας: ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Όλοι ΕΚΕΙ!"Μ' ένα εξαιρετικό βίντεο των "TechItSerious" η ομάδα μπάσκετ της Νίκης καλεί τους φιλάθλους της να δώσουν βροντερό στον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Β., το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 17:00.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Εξωση τον Ολυμπιακό από το «ΕΑΚ Τάκης Συνετόπουλος»........  Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αγωνίζεται, πλέον, σε κανένα πρωτάθλημα, η ΠΑΕ παύει να υφίσταται, δεν υπάρχει διοίκηση και νομικός εκπρόσωπος, με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ να στέλνει εξώδικό στην ΠΑΕ και να κάνει έξωση τον Ολυμπιακό από το «ΕΑΚ Τάκης Συνετόπουλος».  Ειδικότερα ο ΔΟΕΠΑΠ θα προβεί σε εξώδικη καταγγελία της σύμβασης λόγω μη καταβολής οφειλομένων μισθωμάτων για το έτη 2013- 2014-2015, ποσοστών από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, ποσοστών από τις παραχωρήσεις των διαφημιστικών χώρων, καθώς και λόγω μη τήρησης των όρων του συμφωνητικού μίσθωσης.

Ελλάδα

  • Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διότι η Αγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.
  • Πειθαρχική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει αυτοπροσώπως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, διέταξε η ανώτατη δικαστική λειτουργός σχετικά με το γεγονός ότι η δικογραφία με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο μπήκε στο αρχείο.
  • Στη σκηνή των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», στον καταυλισμό της Ειδομένης, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης γυναίκα μέσης ηλικίας, πρόσφυγας, η οποία φέρεται ότι προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, βάζοντας φωτιά στο μαντήλι της.
  • Την ανάγκη να βοηθηθεί με κάθε μέσο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.
  • Για περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων κάνει λόγο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, σχετικά με την απαγόρευση -με «οδηγία» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής- σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να εισέρχονται σε χώρους που φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Κόσμος

  • Η πρώτη δοκιμασία που θα δώσει μία αρχική εικόνα στη χαοτική μάχη για το Λευκό Οίκο έφτασε: Σούπερ Τρίτη στις ΗΠΑ, με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς σε πληθώρα πολιτειών να καλούνται να επιλέξουν υποψήφιo για τις προεδρικές. Κλίντον και Σάντερς μετρούν τις δυνάμεις τους κυρίως στην κοινότητα των αφροαμερικανών, ενώ ο Τραμπ θέλει κύμα που θα τον κάνει «ασταμάτητο».
  • Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία θα ξεκινήσει το απόγευμα της 9ης Μαρτίου, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανέβαλε για αύριο Τετάρτη την ψηφοφορία για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
  • Τέσσερις δημοσιογράφοι από την Κίνα, τον Καναδά, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία τραυματίστηκαν στην τουρκοσυριακή μεθόριο, ως αποτέλεσμα ρίψης βλημάτων όλμου από την Τουρκία, ανέφεραν ρωσικά και συριακά μέσα ενημέρωσης.
  • Στη δεύτερη συνάντηση των αρχηγών αστυνομίας τεσσάρων χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ) και της Αυστρίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Βελιγράδι, συμφωνήθηκε να γίνει ακόμη πιο αυστηρός ο έλεγχος των συνόρων για να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων.

Οικονομία

  • Σε σύντομο χρόνο, η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να βελτιώσει την πολιτική διευκολύνσεων προς τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σημερινές ρυθμίσεις, εφαρμόζοντας πιο ευέλικτους τρόπους αποπληρωμής των οφειλών τους, προανήγγειλε από την Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
  • Στο 1,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (άθροισμα των κλάδων χερσαίων οχημάτων και αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) του έτους 2014 και ήταν μειωμένη κατά 14,1% σε σχέση με το 2013.
  • Αύξηση των καταθέσεων κατά 1,15 δισ. ευρώ καταγράφηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη. Πρόκειται για «μικρή αλλά σημαντική επάνοδο των καταθέσεων», σε σχέση με τις απώλειες τα έξι χρόνια της κρίσης, που ανήλθαν στα 114 δισ. ευρώ, σημείωσε. Εκτίμησε δε ότι η πλήρης επάνοδος των καταθέσεων θα πρέπει να αναμένεται τα επόμενα τρία χρόνια, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά και αρθούν τα capital controls.

Αθλητισμός

  • Η Μίλαν θα επανεμφανιστεί σε τελικό κυπέλλου Ιταλίας για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Στους ημιτελικούς της διοργάνωσης οι «Ροσονέρι» ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Αλεσάντρια, ομάδα Γ΄ κατηγορίας, την οποία συνέτριψαν 5-0 στο Μιλάνο. Ετσι, σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκαν με δύο νίκες στον τελικό, όπου στις 21 Μαϊου στο «Ολίμπικο» θα αντιμετωπίσουν εκτός... συνταρακτικού απροόπτου, τη Γιουβέντους.
  • «Περίπατο» έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον της Σοσιεδάδ, στο ματς με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Primera Division. Οι «Ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 3-0 και παραμένουν στην δεύτερη θέση με διαφορά ασφαλείας από τη Ρεάλ.
  • Εχασε βαθμούς η Λέστερ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ στο «Κινγκ Πάουερ» κι έτσι η Τότεναμ έχει την ευκαιρία να ανεβεί στην κορυφή, εφόσον αύριο νικήσει εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ. Η αναγεννημένη Τσέλσι έφτασε σε ακόμα μια νίκη, με 2-1 στο Νόριτς, ενώ τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε η Μπόρνμουθ μετά το 2-0 επί της Σαουθάμπτον. Η Αστον Βίλα έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία μετά τη σημερινή εικόνα της στο 1-3 από την Εβερτον και υποψήφια να την ακολουθήσει στην Championship είναι η Σάντερλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: