Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 1/3/2016

Μαγνησία

= Skatebark ΣΤΌΝ ΑΝΑΥΡΟ...Σε έκταση 650 τ.μ. στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου και συγκεκριμένα πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου, θα δημιουργηθεί το πρώτο οργανωμένο skate park στο Βόλο.
Σήμερα, νέοι με τα skate στα χέρια, περιφέρονται από πλατεία σε πλατεία στην πόλη για να κάνουν τις φιγούρες και τα ακροβατικά τους. Αυτοσχέδιες πίστες για ακροβατικά στήνονται πάνω στα μάρμαρα των παρτεριών, στα σκαλιά εκκλησιών, σε κάγκελα. Σημεία που δεν είναι απλώς επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων των skaters, αλλά και για τους απλούς πολίτες και μικρά παιδιά που συνυπάρχουν με τους λάτρεις του skateboard στους ίδιους χώρους.

= ΑΓΟΡΑ... Με μείωση ύψους 20,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κλείνουν σήμερα Δευτέρα οι εκπτώσεις πανελλαδικά. Το χαμηλότερο ποσοστό μείωσης κατέγραψαν αγορές, όπως αυτές της Κομοτηνής, της Γλυφάδας και της Μυτιλήνης (ύψους -5%), ενώ την υψηλότερη πτώση είχε ο νομός Σερρών (70%). Ο Βόλος είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια τζίρου πανθεσσαλικά (30%), μετά την Καρδίτσα (40%), ενώ ακολουθούν τα Τρίκαλα με 15 - 20% και η Λάρισα με 10%.

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ...Τρίωρη στάση εργασίας, προκηρύσσει ο Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ημέρα απολογίας της προέδρου του Συλλόγου, μετά από μήνυση σε βάρος της 10 συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου.

= ΒΟΛΟΣ... Στο λιμάνι του Βόλου θα καταπλεύσει σήμερα Τρίτη, το πρωί το κρουαζιερόπλοιο σημαίας Ιταλίας Costa Neoclassica, που θα μεταφέρει 1200 επιβάτες και έχει 500 άτομα πλήρωμα.
 Το με σημαία Ιταλίας κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου στις 7 αύριο το πρωί από Ναύπλιο και θα αποπλεύσει στις 7 το απόγευμα για τον Πειραιά.

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.... Μπορεί η Νίκη να μην κατάφερε να κερδίσει την ΑΕ Καραϊσκάκης στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου για την Γ' Εθνική, ο κόσμος όμως ήταν εκεί και χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Ένταση, πάθος και δύναμη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο με τους κυανόλευκους να διαμαρτύρονται έντονα για την ανατροπή του Χολέβα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.....

= ΟΛΥΜΠΙΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.... Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, ως γνωστόν, κατέθεσε υπόμνημα στην ΕΠΟ με επτά ερωτήματα, στα οποία ζητεί εγγράφως απαντήσεις, προκειμένου να σχεδιάσει την επόμενη μέρα της ομάδας. Παράλληλα, αυτά τα ερωτήματα τα έχει θέσει και στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, στο οποίο έχει αναθέσει την υπόθεση, περιμένοντας τη νομική γνωμοδότηση, για να έχει μια πρώτη εικόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη θα έχουν στα χέρια τους τη γνωμοδότηση των νομικών, αν και αυτή που μετρά είναι η γνωμοδότηση της ΕΠΟ.

Ελλάδα

  • Το κλιμάκιο των Θεσμών θα επιστρέψει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στο Μάρτιο, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ευθέως το ΔΝΤ ως υπεύθυνο για την καθυστέρηση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου το χαρτί του βέτο για το προσφυγικό. Eυθεία επίθεση στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τα όσα αναφέρει για το δημοψήφισμα.
  • Aκινητοποιημένοι θα είναι αύριο το πρωί, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου λόγω της προειδοποιητικής στάσης εργασίας, στην οποία προχωρά το Σωματείο εργαζομένων Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.
  • Με λεωφορεία του ΟΑΣΑ μεταφέρονταν το βράδυ της Δευτέρας πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλη τοποθεσία, πιθανώς στο Ελληνικό. Νωρίτερα, 3-4 λεωφορεία μετέφεραν πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό.
  • Αρχίζουν την Tρίτη οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά την αυριανή συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα κρίνει τους αξιωματικούς στο βαθμό του αντιστρατήγου, αντιναυάρχου, αντιπτεράρχου, υποπτεράρχου, υποναυάρχου και υποστρατήγου.
  • Είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Κυριακή 6 Μαρτίου από τις 11.00 έως τις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος. Τα είδη θα προωθούνται άμεσα στους χώρους όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό. Τι μπορείτε να προσφέρετε...

Κόσμος

  • Η πρώτη πτήση με Αφγανούς μετανάστες που επιστρέφουν απ' τη Γερμανία στην Καμπούλ είναι γεγονός, στέλνοντας μήνυμα προς τους συμπατριώτες τους να μην ξεκινήσουν το ταξίδι για την Ευρώπη. «Το Αφγανιστάν τους χρειάζεται».
  • Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών που μετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους συζήτησαν προ δύο εβδομάδων στις Βρυξέλλες την πιθανότητα χερσαίας εισβολής στη Συρία, χωρίς να καταλήξουν σε κάποια απόφαση, αποκαλύπτει στο Reuters ο ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.
  • Μακάβριο περιστατικό έξω σταθμό μετρό στη ρωσική πρωτεύουσα: Μαυροντυμένη γυναίκα που βρισκόταν σε παραλήρημα φώναζε «είμαι τρομοκράτης, θέλω το θάνατό σας, έρχεται το τέλος του κόσμου» κραδαίνοντας το κομμένο κεφάλι ενός παιδιού. Η γυναίκα -που συνελήφθη και έχει τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση- φέρεται να ήταν η νταντά του παιδιού, ενός τετράχρονου κοριτσιού κατά πληροφορίες, το οποίο σκότωσε πριν βάλει φωτιά στο σπίτι της οικογένειάς του.
  • Oι μονάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας της αστυνομίας του Παρισιού για πρώτη φορά θα εξοπλιστούν με επιθετικά τουφέκια ώστε να μπορούν να απαντούν αποτελεσματικά σε πυρά όπλων τύπου Καλάσνικοφ και να επεμβαίνουν ταχέως στην περίπτωση «μαζικών φόνων», ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, τρεις και πλέον μήνες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
  • Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Ιρλανδίας άφησαν να εννοηθεί τη Δευτέρα ότι θα προσπαθήσουν το καθένα ξεχωριστά να σχηματίσουν κυβέρνηση εντός των επόμενων δέκα ημερών, μετά τις βουλευτικές εκλογές που δεν έδωσαν πλειοψηφία σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό. Οι αναλυτές ωστόσο προειδοποιούν ότι το εγχείρημα αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχει και θα αναγκάσει τα κόμματα να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, παρά τις αντιδράσεις πολλών στελεχών τους.

Οικονομία

  • Δεν οδηγεί σε συμφωνία για την επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα η συνεδρίαση του Euro Working Group. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε χάσμα ανάμεσα στις εκτιμήσεις Ευρωπαίων και Ελλάδας από τη μια πλευρά, και του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου από την άλλη.
  • Βελτιώσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων φέρνει απόφαση του γγ Γ.Πιτσιλή, που θέτει ως πρόσθετο κριτήριο τη φορολογική συμμόρφωση των υποψηφίων. Στόχος της νέας απόφασης είναι, μαζί με την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία, να διασφαλίζεται εξ αρχής η φορολογική συμμόρφωση των υπαλλήλων.
  • Οι τιμές στην Ευρωζώνη μειώθηκαν τον Φεβρουάριο, κάνοντας ουσιαστικά βέβαιο έναν ακόμη γύρο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ στις 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat Ο γενικός πληθωρισμός υποχώρησε στο -0,2% από 0,3% τον Ιανουάριο, πολύ μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι κοντά στο 2%, και χαμηλότερα από τις προσδοκίες για μηδενικό πληθωρισμό.

Αθλητισμός

  • Ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου στην Ιταλία απόκτησε η Γιουβέντους μετά το σημερινό 1-1 της Νάπολι στο «Αρτέμιο Φράνκι» με την Φιορεντίνα, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής. Η Σασουόλο έκανε την έκπληξη και νίκησε με 2-0 στο «Ολίμπικο» τη Λάτσιο, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 27ης αγωνιστικής της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν για 4ο ματς αήττητοι, ενώ για τους «πρωτευουσιάνους» η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 2 ισοπαλίες και μία νίκη.
  • Συνήλθε γρήγορα ο Ατρόμητος μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (0-4) και με το γκολ του Λε Ταλέκ στο 25΄ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League.
  • Συνέντευξη στον πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό «TSF» παραχώρησε ο Μάρκο Σίλβα. Ο 38χρονος προπονητής, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στην εφετινή σεζόν αλλά και στο ενδεχόμενο παραμονής του στον πάγκο των πειραιωτών τη νέα σεζόν. «Πρώτα, θα πρέπει να συζητήσω με τον πρόεδρο, να αξιολογήσουμε τη χρονιά και στη συνέχεια να δούμε το καλύτερο τόσο για την ομάδα, όσο και για μένα. Όμως, να ξεκαθαρίσουμε πως βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: