Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 5/1/2016


Μαγνησία

=Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οι 250 διευθυντές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων για να ψηφίσουν τους υποψήφιους διευθυντές εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Την 1η Φεβρουαρίου να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης.   Τα μόρια που θα λάβουν οι υποψήφιοι από την ψηφοφορία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη συγκέντρωση του συνολικού αριθμού μορίων.

= Διαβεβαιώσεις για συνέχιση της χρηματοδότησης του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.....  Ο κ. Καρέλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη διαβεβαιώνοντάς την ότι το ζήτημα θα λυθεί με τροπολογία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να ενταχθεί η δομή Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Η εξομοίωση με τους πολύτεκνους, ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα, αποτελεί το κεντρικό στόχο των τρίτεκνων οικογενειών για το 2016. Χθες στο ξενοδοχείο «Ξενία» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για το σύλλογο τριτέκνων της Μαγνησίας.

Κατά 30% μειώθηκε μέσα στα χρόνια των μνημονίων η κατανάλωση φαρμάκων στη Μαγνησία. Η οικονομική κρίση που οδήγησε στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, είναι ο κύριος λόγος για την εξέλιξη αυτή. Οι ασφαλισμένοι σε ορισμένες περιπτώσεις αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και τη συμμετοχή τους για την αγορά που φαρμάκου.  Παράλληλα τα τεφτέρια που πάντοτε υπήρχαν στα φαρμακεία, καθώς οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών και θέλουν να τους εξυπηρετήσουν, πλέον έχουν πενταπλασιαστεί.  Και είναι σύνηθες το φαινόμενο στα φαρμακεία του Βόλου, να εξοφλούν οι ασθενείς τις οφειλές τους στα φαρμακεία, όταν πληρωθούν τη σύνταξη ή το μισθό τους.

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί  ο εορτασμός των Φώτων και ο Αγιασμός των Υδάτων που γίνεται στην κρήνη «τα λιοντάρια» της Κεντρικής Πλατείας της Μακρινίτσας. Μετά θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τοπικού Συμβουλίου Μακρινίτσας στο ξενοδοχείο «Αχιλλέας».

=– «Ντουμάνιασε» πάλι ο Βόλος ...  Σύννεφο από καπνό χθες το βράδυ... Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα στο πολεοδομικό συγκρότημα  
 – Στα Επείγοντα  παιδιά με ιώσεις αναπνευστικού – Πάνω από 250 περιστατικά τις γιορτές 
– Πέθανε ο κρεοπώλης Πέτρος Μουστάκας.... Ο Πέτρος Μουστάκας ήταν πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία, διετέλεσε για περισσότερα από 15 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας που τον είχε ανακηρύξει και επίτιμο πρόεδρο του κλάδου.

Ελλάδα

  • Ακυβέρνητο έμεινε το βράδυ της Δευτέρας φορτηγό πλοίο με 13 αλλοδαπούς πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 14 ναυτικά μίλια δυτικά από το Ακρωτήριο Ταίναρο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 Μποφόρ.
  • Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 35χρονου Βασίλη Γρατσάνη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής μαζί με τον 40χρονο Γιάννη Κορδώση και βρέθηκαν νεκροί σε αρδευτικό κανάλι, στην Κατοχή Μεσολογγίου. Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής και στη δεύτερη σορό.
  • Έντονες αντιδράσεις στο Σώμα των εισαγγελέων έχει προκαλέσει ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας για τη χρήση προϊόντων υποκλοπής ως αποδεικτικών μέσων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και μεταξύ των μελών του ΔΣ της Ένωσης έχουν προκύψει ερωτήματα για την ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας.
  • Θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, δήλωσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
  • Το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων του, παρέπεμψε, λόγω σπουδαιότητας, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, να κριθεί εάν ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μετά την λήξη της 5ετούς θητείας του στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, παραμένει νόμιμα στην θέση του και ασκεί προσφυγές ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά τελεσίδικων αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους.

Κόσμος

  • Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει αυστηρότερη την πολιτική του όσον αφορά τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία, μετά την ομαδική εκτέλεση 47 ανθρώπων το Σάββατο, μεταξύ των οποίων ήταν κι ένας επιφανής σιίτης ιερωμένος. Ανησυχία για τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, αυτοσυγκράτηση ζητά ο Λευκός Οίκος.
  • Τις πρωτοβουλίες του για τον περιορισμό της οπλοκατοχής θα παρουσιάσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος είπε τη Δευτέρα ότι είναι αισιόδοξος ότι τα μέτρα που προτίθεται να λάβει συνάδουν με το συνταγματικό δικαίωμα κατοχής όπλων.
  • Αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κατέθεσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το λογισμικό που παραποιούσε την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
  • Η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό με στόχο περίπολο του ισραηλινού στρατού στα σύνορα των δύο χωρών και οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν σε αντίποινα πυρά πυροβολικού εναντίον δύο μεθοριακών χωριών.
  • Επίθεση εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο λιμάνι Ες Σίντερ της Λιβύης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φρουροί και να τυλιχθεί στις φλόγες δεξαμενή αποθήκευσης αργού πετρελαίου, ανέφερε πηγή της φρουράς των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Οικονομία

  • Τους βασικούς άξονες της προτεινόμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης περιγράφει η κυβέρνηση, λίγο πριν οι ελληνικές προτάσεις προωθηθούν στους δανειστές, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική από το εσωτερικό και ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση.
  • Όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, εκτός, όπως είπε, από αυτές που θα αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης (ιατρικές δαπάνες κ.ά.).
  • «Χαράτσι» 10 ευρώ θα καλούνται να πληρώνουν από το τέλος Μαρτίου όλοι οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Αθήνα προς τη Σκύρο, την Αστυπάλαια, την Ικαρία, τη Μήλο και τη Λέρο.

Αθλητισμός

  • Με ανατροπή στο δεύτερο μέρος, η Χετάφε έφυγε νικήτρια από το «Ελ Μολινιόν», με 2-1 επί της γηπεδούχου Σπόρτινγκ Χιχόν στην «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής της Primera Division. Η ομάδα της Μαδρίτης, που έχασε πέναλτι στο 58΄ με τον Λεόν ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα μέσα σε τρία λεπτά κι έφτασε στην πρώτη της νίκη μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες.
  • Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ο Ράφα Μπενίτεθ. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε συνέντευξη Τύπου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι τα «ηνία» των «μερένγκες» αναλαμβάνει ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προπονητής της δεύτερης ομάδας της «βασίλισσας».
  • Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στην Κομοτηνή και με το 4-2 επί του Παναιτωλικού στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο 2016. Από δύο γκολ για τους «πράσινους» πέτυχαν οι Αμπέντ (6΄, 90΄+3) και Πέτριτς (11΄,51΄), ενώ για τους Αγρινιώτες σκόραραν οι Βιγιαφάνες (2΄) και Μαρκόφσκι (16΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια: