Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 4/1/2016

Μαγνησία

Το καλύτερο ποδαρικό για το 2016 έκανε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου με τους επισκέπτες τήν δεύτερη μέρα λειτουργίας του να ξεπερνούν τους 2.500, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά επίσης 500 άτομα περίπου έφτασαν στις Αγριόλευκες για να απολαύσουν το χιόνι. Επισκέπτες αλλά και Βολιώτες κυρίως λάτρεις του σκι αλλά και άλλοι που επέλεξαν το μέρος για να απολαύσουν τον καφέ τους βρέθηκαν χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Μικροί και μεγάλοι χιονοδρόμοι απόλαυσαν το σκι ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αντί οι πίστες να κλείσουν στις 4 το απόγευμα δόθηκε αρχικά μία ώρα παράταση και στη συνέχεια μισή ώρα ακόμη μέχρι τις 5.30 καθώς οι ίδιοι οι χιονοδρόμοι το ζητούσαν επίμονα, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στις χιονισμένες πίστες.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο αντισμήναρχος εν αποστρατεία της Αεροπορίας Γεώργιος Ι. Πανουργιάς. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσης. Η σορός του θα βρίσκεται στο Ναό στις 10:30 το πρωί

Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε χθές ένα κορίτσι 12,5 ετών μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Το κορίτσι, που είναι Ρομά, μετέφεραν στο Νοσοκομείο οι συγγενείς του χθές στις 8 και μισή το απόγευμα. Νωρίτερα, η 12χρονη είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας υγρό απορρυπαντικό για το πάτωμα γιατί οι δικοί της ήθελαν να την παντρέψουν χωρίς τη δική της συγκατάθεση.  Στην κοπέλα έγινε πλύση στομάχου και είναι καλά στην υγεία της. Παρέμεινε ωστόσο στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε χθές στις 9:37 το πρωί κοντά στο Βόλο που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 14,9 χλμ νοτιοανατολικά από το Βόλο και το εστιακό βάθος ήταν 2 χλμ.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου διακομίσθηκε προχθές βρέφος από τη Μαγνησία. Οι γονείς αρχικά μετέφεραν το βρέφος στο Νοσοκομείο του Βόλου γιατί κατάπιε παραμάνα. Μετά τις εξετάσεις που έγιναν και διαπιστώθηκε το πρόβλημα, αποφασίστηκε η διακομιδή του στην Αθήνα. Έτσι διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είναι καλά...

= Αδειάζει το ρόστερ του Ολυμπιακού – Από πρωταγωνιστής κομπάρσος – Συζητά με Τζαναβάρα για προπονητή

Ελλάδα

  • Οι σοροί τεσσάρων προσφύγων, σε κατάσταση πολύ προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού στη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή των Φούρνων.
  • Στο λιμάνι της Κισσάμου στα Χανιά προσέκρουσε το απόγευμα της Κυριακής το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος, κατά τη διαδικασία απόπλου του, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Παράλληλα, κατά τη διαδικασία κατάπλου, προσέκρουσε στο λιμάνι της Κυλλήνης στη Ζάκυνθο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Ζάκυνθος Ι. Και στις δύο περιπτώσεις δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων.
  • Τη θέση ότι μπορεί να δημιουργηθεί «ένα νέο σύστημα εγγυήσεων, το οποίο να προσφέρει ασφάλεια και στη μία πλευρά και να μην αποτελεί απειλή για την άλλη» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού. Ο ίδιος τόνισε ότι τα όσα προβλέπονται από το 1960 είναι ξεπερασμένα. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Μ.Ακιντζί αποκαλύπτει τη βάση της συζήτησης γύρω από το περιουσιακό.
  • Ένας 40χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αργά το απόγευμα της Κυριακής στα Περβολάκια Κισσάμου στα Χανιά. Ο άτυχος άντρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε και το οποίο για άγνωστους λόγους ανατράπηκε.
  • Χωρίς αποτέλεσμα είναι και την Κυριακή οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή του Πενταλόφου Μεσολογγίου. Από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, οπότε διασκέδασαν σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου, οι δύο άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Δραματική έκκληση απευθύνει η μητέρα ενός εκ των αγνοουμένων.

Κόσμος

  • Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν, που προκλήθηκε μετά την εκτέλεση του σιίτη κληρικού Νιμρ αλ-Νιμρ από τις σαουδαραβικές αρχές. Το Ριάντ ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη, μετά την εισβολή ιρανών διαδηλωτών στη σαουδαραβική πρεσβεία στο Ιράν.
  • Στο στόχαστρο επίθεσης βρέθηκε το προξενείο της Ινδίας στην πόλη Μαζάρι-Σαρίφ του βορειοδυτικού Αφγανιστάν με ομάδα ενόπλων να επιχειρούν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις της διπλωματικής αποστολής αφότου ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά.
  • Λόγω του κινδύνου για τρομοκρατικές επιθέσεις το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ζητά τη σύσταση ευρωπαϊκού αντιτρομοκρατικού κέντρου κατά το πρότυπο του γερμανικού. Ο ισλαμιστικός κίνδυνο μείζον θέμα για τους Γερμανούς το 2016.
  • Μονόδρομος είναι η νέα προσφυγή στις κάλπες στην Καταλονία μετά την άρνηση του μικρού αντικαπιταλιστικού κόμματος Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας (CUP) να υποστηρίξει τη συγκρότηση κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Αρτούρ Μας με αποστολή την ανεξαρτησία. Η απόρριψη του Μας από τους συνέδρους του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος οδηγεί σε διάλυση του καταλανικού Κοινοβουλίου και προκήρυξη εκλογών τον Μάρτιο -τη στιγμή που Ισπανία βρίσκεται εν μέσω μετεκλογικού αδιεξόδου μετά την κάλπη της 20ής Δεκεμβρίου.
  • Ο λογαριασμός του υπουργού Τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας στο Instagram έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης από χάκερ οι οποίοι συστήνονται ως μέλη ομάδας Τούρκων ακτιβιστών. Οι χάκερ μπλόκαραν την πρόσβαση στον λογαριασμό και ανήρτησαν φωτογραφίες με σημαίες της Τουρκίας, τον Κεμάλ και ένα πολεμικό αεροσκάφος.

Οικονομία

  • Ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενημερώνει τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
  • Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα, Κυριακή, το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP. Το τίμημα είναι στα 400 εκατ. ευρώ.
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, δείχνουν τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία των προσκλήσεων για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020, τα οποία θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα.

Αθλητισμός

  • Τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος έμεινε η Ρεάλ, καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Μεστάγια» ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Βαλένθια, στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής. «Μαύρο απόγευμα» πέρασαν οι δύο ομάδες της Σεβίλης. Η Μπέτις γνώρισε τη συντριβή (4-0) εντός έδρας από την Εϊμπάρ, ενώ η Σεβίλη ηττήθηκε 2-1 στη γειτονική Γρανάδα. Η Ράγιο Βαγεκάνο αν και προηγήθηκε δύο φορές δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κι έμεινε στο 2-2 με την Σοσιεδάδ. Με δύο γκολ του Μπρούνο Σοριάνο, το δεύτερο εκ των οποίων με πέναλτι στις καθυστερήσεις, η Βιγιαρεάλ πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ». Στον αντίποδα η Αθλέτικ Μπιλμπάο παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Λας Πάλμας, αν και προηγήθηκε δύο φορές.
  • Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με τη διαιτησία των Χριστοδούλου, Καρακατσούνη και Μητσόπουλου, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» εστιάζουν σε έναν εκ των τριών διαιτητών, χωρίς όμως να τον ονομάζουν, τονίζοντας πως «ο συγκεκριμένος έμπειρος διαιτητής έχει επαναλαμβανόμενες κακές αποφάσεις σε βάρος μας».
  • Την 16η σερί νίκη του σε ισάριθμα ματς στη Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά επί του Πανιωνίου με 3-1 στη Νέα Σμύρνη. Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε (56΄, 73΄, 80΄αντίστοιχα) ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρισβάνης (63΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια: