Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 3/1/2016

Μαγνησία

=Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ, κάνει λόγο για τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα. Πιο αναλυτικά, σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις  περισσότερα ΕΔΩ

=Ο Γ. Σούρλας σε ερωτήσεις για το αν και κατά πόσο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των βουλευτών που διεκδικούν την καταβολή αναδρομικών, μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απάντησε:   «Δεν διεκδίκησα, ούτε καν διανοήθηκα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για την καταβολή αποζημίωσης αναδρομικά για τη βουλευτική μου θητεία. Άλλωστε δεν θα μπορούσα να επικαλεστώ το επιχείρημα ότι η Δικαιοσύνη αποφάσισε για την καταβολή αυτή, καθώς αυτό προσκρούει στην πάγια θέση μου, ότι πέρα από το νόμιμο υπάρχει το ηθικό και ευρύτερα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο βαθειάς κρίσης»

=Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε σήμερα ένα κορίτσι 12,5 ετών μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Το κορίτσι, που είναι Ρομά, μετέφεραν στο Νοσοκομείο οι συγγενείς του σήμερα στις 8 και μισή το απόγευμα.   Νωρίτερα, η 12χρονη είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας υγρό απορρυπαντικό για το πάτωμα γιατί οι δικοί της ήθελαν να την παντρέψουν χωρίς τη δική της συγκατάθεση.    Στην κοπέλα έγινε πλύση στομάχου και είναι καλά στην υγεία της. Παρέμεινε ωστόσο στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

=Αρνητική στη μηνιγγίτιδα είναι η 14χρονη Βολιώτισσα αθλήτρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήρθαν σήμερα από την Αθήνα. Η ανήλικη, είναι σε καλύτερη κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, απ’ όπου αναμένεται να βγει την ερχόμενη εβδομάδα. Η νεαρή αθλήτρια μεταφέρθηκε, από την Πορταριά (όπου βρισκόταν η ομάδα της) την περασμένη Τρίτη, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και επειδή οι γιατροί είχαν υπόνοιες για μηνιγγίτιδα, έστειλαν τις εξετάσεις στην Αθήνα, ενώ της χορήγησαν ειδική θεραπευτική αγωγή. Τελικά, η κοπέλα δεν πάσχει από μηνιγγίτιδα και η υγεία της βελτιώνεται καθημερινά

=Ένα νέο τουριστικό χωριό, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, σχεδιάζεται στη θέση όπου βρίσκεται το Ξενία στη Σκιάθο  Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που παραμένει κλειστό 15 χρόνια, θα υλοποιηθεί από την εταιρεία. Ηδη ο Δήμος Σκιάθου γνωμοδότησε θετικά, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη δημιουργία του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, με τον εκσυγχρονισμό του Ξενία και την ανάπτυξη περιορισμένου αριθμού παραθεριστικών κατοικιών. Για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αγοράσθηκε και όμορη έκταση του περιβάλλοντος χώρου του Ξενία.

=Κανονικά θα λειτουργήσει και σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πήλιο, με τους δρόμους να είναι ανοιχτοί στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Το βράδυ τα μηχανήματα έριχναν αλάτι στους δρόμους, ωστόσο σε ορισμένα σημεία ο παγετός παραμένει και οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί. Πάντως δεν απαιτούνται αλυσίδες για να κινηθούν τα οχήματα στα ορεινά

Ελλάδα

  • Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.
  • Σε νοσοκομείο της Αθήνας διακομίσθηκε ένα δεκάχρονο αγοράκι που υπέστη σοβαρά εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και στο σώμα μετά την ανάφλεξη σόμπας στο σπίτι της οικογένειάς του, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.
  • Επιτυχή έκβαση είχε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα για τον εντοπισμό έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, που έχασαν τον προσανατολισμό τους και δεν έβρισκαν τον δρόμο να γυρίσουν πίσω.
  • «Η χώρα μας πορεύεται χωρίς πυξίδα, το κυβερνητικό καράβι μπάζει νερά. Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά με εθνική συνεννόηση και ενότητα» δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
  • Έξω από το Μόλυβο, στη Λέσβο, υπάρχει μία χωματερή γεμάτη με σωσίβια προσφύγων. Από το διπλανό λόφο, που κοιτάζει προς τη θάλασσα που χωρίζει το νησί από τα τουρκικά παράλια, εθελοντές έστειλαν το δικό τους πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Κόσμος

  • Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εκτέλεση του σιίτη κληρικού σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ στη Σαουδική Αραβία. Η κυβέρνηση του Ιράν καλεί τον Σαουδάραβα επιτετραμμένο για να διαμαρτυρηθεί για την εκτέλεση του αλ-Νιμρ. Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι διαδηλώνουν στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο ιρακινός σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ-Σαντρ κάλεσε σε διαδηλώσεις στις χώρες του Κόλπου και στο Ιράκ, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι Αλ Μαλίκι είπε ότι η εκτέλεση θα σημάνει το τέλος της κυβέρνησης στη Σαουδική Αραβία.
  • Με τον πλέον σαφή τρόπο οι Γάλλοι δείχνουν σε δημοσκόπηση της Le Parisien ότι δεν επιθυμούν τις υποψηφιότητες των Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2017.
  • Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του και άλλα δύο άτομα στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πριν ο γιος του τού πάρει το όπλο και τον τραυματίσει θανάσιμα, μετά από διαμάχη που προκλήθηκε για τη χρήση του πλυντηρίου.
  • O υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι η στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίας ασφαλείας ξένων χωρών είναι αναγκαία, αφού ο συναγερμός για ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναζωπύρωσε τους φόβους για επίθεση στην χώρα.
  • Οι ΗΠΑ κατονομάζονται για πρώτη φορά μεταξύ των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας όπως αποκαλύπτει ένα νέο επίσημο έγγραφο, μια ένδειξη του βαθμού που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας με τη Δύση έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

Οικονομία

  • «Κοινή εκτίμηση είναι πως το 2016 θα αποτελέσει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
  • Επισφαλής θεωρείται από δικηγόρους και δικαστές η παράταση μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου που δόθηκε με εγκύκλιο για όσους θέλουν να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη. Η εγκύκλιος εκδόθηκε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της λήξης των προθεσμιών, ωστόσο νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ο νόμος επιβάλλει την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών, αλλίως η αίτηση του δανειολήπτη κινδυνεύει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.
  • Εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων που θα έχουν αναδρομική ισχύ για ένα διάστημα του 2015 -πιθανότατα από τον Μάιο 2015.

Αθλητισμός

  • Με το... αριστερό μπήκε στο 2016 η Μπαρτσελόνα. Στο τοπικό ντέρμπι της Βαρκελόνης, οι «μπαλουγκράνα» αναδείχθηκαν ισόπαλοι εκτός έδρας με την Εσπανιόλ χωρίς τέρματα (0-0). Η «Μπάρτσα» είχε δύο δοκάρια στο ματς (Μέσι, Σουάρες), παρ΄ όλα αυτά υποχρεώθηκε στην 3η της ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς (προηγήθηκαν το 2-2 με τη Λα Κορούνια και το 1-1 με τη Βαλένθια). Αυτή τη φορά η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και, επικρατώντας πολύ δύσκολα 1-0 της ουραγού Λεβάντε στο «Βιθέντε Καλντερόν», εκμεταλλεύθηκε τη «γκέλα» της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ και έμεινε μόνη στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.
  • «Φωτιά» έχει πάρει μετά τη λήξη του ο αγώνας της Εσπανιόλ με τη Μπαρτσελόνα για τη 18η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, ο οποίος έληξε 0-0. Ο λόγος δεν είναι κάποια αμφισβητούμενη φάση, άλλα οι αναφορές για ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας προς τον παίκτη των «μπλαουγκράνα», Νεϊμάρ.
  • Τη μοναξιά της κορυφής της Premier League απολαμβάνει η Άρσεναλ. Το 2016 βρήκε την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να πετυχαίνει δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Νιουκάστλ με 1-0 και σε συνδυασμό με την εντός έδρας «γκέλα» της Λέστερ με τη Μπόρνμουθ (0-0), οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν, πλέον, «συγκάτοικο» στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: