Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/1/2016

Μαγνησία

Στα 650 ανέρχονται τα τρακτέρ που συμμετέχουν στο μπλόκο των Μικροθηβών, όπου η εθνική οδός έχει κλείσει από την Τροχαία και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.,,, Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες του Πηλίου κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού μεγαλώνοντας έτσι το κύμα αντίδρασης. Όπως αποφάσισαν χθες σε διαδοχικές συνεδριάσεις σε Αγριά και Ζαγορά, σήμερα Τρίτη στις 9 το πρωί οι αγρότες του Κεντρικού, Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου θα συγκεντρωθούν στη Γορίτσα και θά κατευθυνθούν στο μπλόκο των Μικροθηβών

=Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συμμετέχει στην  24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 (από 06.00 της Πέμπτης έως της 06.00 της Παρασκευής 29/1) σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου, διεκδικώντας την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.

=Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Αντ’ αυτής πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, καθώς και η εκπροσώπησή τους στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Ιανουαρίου...

=Σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του Α. Μπέου προχώρησε σήμερα ο π. πρόεδρος του Γηροκομείου Παύλος Πάνος, ο οποίος δέχτηκε να διοργανώσει μαζί του συναυλία για να διατεθούν τα έσοδα στο Γηροκομείο. Ο κ.  Πάνος δήλωσε  ότι όλα τα χρήματα τα διαχειρίστηκε ο Α. Μπέος με τη γραμματέα του και ότι στο ίδρυμα αποδόθηκαν από τις 28.000 ευρώ των εσόδων, 5.800 ευρώ. Ο κ. Πάνος αποκάλυψε οτι οι διοργανωτές της συναυλίας δεν έδωσαν ποτέ στο Γηροκομείο τα απαραίτητα παραστατικά. Μάλιστα, ανέφερε οτι ίδιος πλήρωσε 700 ευρώ από την τσέπη του για τη διανυκτέρευση των μουσικών σε ξενοδοχείο της πόλης. Επισήμανε οτι ο Αντ. Ρέμος δεν πληρώθηκε, αλλά εκτίμησή του είναι οτι ούτε οι μουσικοί πληρώθηκαν για τη συναυλία.

=Να ανακαλέσει την παραίτησή του από την προεδρία του Γηροκομείου ζητούν οι εργαζόμενοι από τον Π. Πάνο: Το Γηροκομείο Βόλου αποτελεί όχι μόνο σπίτι που φιλοξενεί ηλικιωμένους αλλά και το 2ο σπίτι 49 εργαζομένων.Εργαζόμενοι που δουλεύουν 24, 12, 10, 8 χρόνια... Αναγνωρίζουμε ότι ο Παύλος Πάνος έκανε πολλά καλά στα 2 χρόνια της θητείας του. Δεν νιώθουμε με την απόφαση που έκανε γνωστή σε όλους το Σάββατο ότι μας εγκατέλειψε. Η αναγνώριση του έργου και της προσπάθειας του, η αναγνώριση ότι αφιέρωσε προσωπικό χρόνο και δουλειά φάνηκε στα δακρυσμένα μάτια των ηλικιωμένων που τον έβλεπαν σαν το εγγόνι τους, στα δακρυσμένα μάτια των εργαζομένων που όλο αυτό τον καιρό ήμασταν οι συνεργάτες του....

Με 4.850 ευρώ για να τραγουδήσει στην άδεια από κόσμο παραλία πληρώθηκε ο Στέλιος Διονυσίου από το Δήμο Βόλου την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

=  Θέατρο του παραλόγου όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και ειδικά τήν Κυριακή στον Ολυμπιακό Βόλου... Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει, οι παίκτες ειδοποιήθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου για πρωινή συνάντηση με τον γενικό αρχηγό. Έτσι κι έγινε και δύο ώρες αργότερα, πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο! Σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και με εννιά παίκτες για τον Ολυμπιακό! Αγώνας-παρωδία... Είναι απορίας άξιον πώς δέχθηκαν οι παίκτες, 9 στον αριθμό υπενθυμίζουμε, να αγωνιστούν όταν πριν δύο ημέρες έδειναν αδιάλλακτοι στο να αποχωρήσουν από το σύλλογο και είχαν εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Είναι απορίας άξιον πώς πληρώθηκε από κάποιους η διαιτησία όταν έχουν αποχωρήσει από την ΠΑΕ. Είναι απορίας άξιον πως δέχθηκαν να διασύρουν τον Ολυμπιακό κατεβάζοντάς τον με εννιά ποδοσφαιριστές. Κι όλα αυτά ενώ λίγο πριν τον αγώνα, δώσαν το μήνυμά τους -στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ που δεν υπογράφεται από κάποιον- ρίχνοντας τις ευθύνες στην επταμελή επιτροπή, τους “σωτήρες” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ελλάδα

  • Το απόγευμα της Τρίτης θα διεξαχθεί η πρώτη «μάχη» στη Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς έχει προγραμματιστεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό. Η συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διεξαχθεί στον απόηχο της επίθεσης Τσίπρα κατά Μητσοτάκη στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Βολές κατά πάντων εξαπολύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την επέτειο του ενός έτους διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα πύρινο άρθρο στο προσωπικό της δικτυακό τόπο, με τίτλο «Ένας χρόνος μετά», η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν αφήνει κανένα στο απυρόβλητο: Από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Νίκο Φίλη, μέχρι τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
  • «Η γιορτή της ωμής εξουσίας. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας της σύναξης στο Τάε Κβο Ντο» αναφέρει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από την πρώτη εκλογική νίκη.
  • Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό αποφάσισε η επιτροπή αγώνα του συνδικάτου αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών. Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έξω από την Παλαιά Βουλή.
  • Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, με κλείσιμο δρόμων και τελωνείων. Έκλεισαν επ' αόριστον τα μπλόκα σε Προμαχώνα και Κουλούρα στην Εγνατία Οδό. Ενισχύονται με επιπλέον τρακτέρ τα περισσότερα μπλόκα. Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Κόσμος

  • Οι συμφωνίες που υπογράψαμε με το Ιράν «είναι μόνο η αρχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τα deals που συμφώνησε η Ρώμη με την Τεχεράνη. Οι δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι έγιναν μετά την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.
  • Η ιταλική αστυνομία εκκένωσε προσωρινά τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, όταν εντοπίστηκε άνδρας με όπλο. Οι ιταλικές Αρχές είναι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, λόγω της επίσκεψης του προέδρου του Ιράν στη χώρα.
  • O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε -με προσεκτικό τρόπο- την «εξαιρετική εμπειρία» της Χίλαρι Κλίντον, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα όπου η μάχη στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι αμφίρροπη.
  • Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε στο BBC ότι θεωρεί τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν διεφθαρμένο. Ο Ανταμ Στσούμπιν, υπεύθυνος για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είπε ότι ο ρώσος πρόεδρος είναι διεφθαρμένος και ότι η Ουάσινγκτον το γνωρίζει εδώ και «πολλά, πολλά χρόνια».
  • Σε κατάσταση «παράλυσης» παραμένει σήμερα, Δευτέρα, η πόλη της Ουάσιγκτον μετά το πέρασμα της χιονοθύελλας που σάρωσε το σύνολο των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.

Οικονομία

  • Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδας κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του κατά του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου, μια μικρή ομάδα 25 πατατοπαραγωγών φαίνεται ότι έχει κερδίσει το στοίχημα της βελτίωσης του εισοδήματός τους μέσω του πρότυπου προγράμματος «Καρπός Φροντίδας».
  • «Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με αναδιανομή στο μεδούλι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου.
  • Την οριστική έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο τον ερχόμενο Μάρτιο ανακοίνωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας όμως ότι «οι προκλήσεις παραμένουν και ότι ο στόχος των κυπριακών αρχών είναι η μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη».

Αθλητισμός

  • Με νίκη της Λεβάντε επί της Λας Πάλμας ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ουραγός υπερασπίστηκε με 3-2 την έδρα της και πλέον χρειάζεται ακόμη ένα «τρίποντο» για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.
  • Στο 0-0 έμειναν Ηρακλής και Πλατανιάς, στο ματς που έκλεισε την «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής της Super League, στο Καυτανζόγλειο. Το παιχνίδι δεν είχε γκολ και οι λιγοστοί θεατές έμειναν ανικανοποίητοι από το τελικό αποτέλεσμα αλλά έγινε ένα ενδιαφέρον και μοιρασμένο παιχνίδι, με αρκετές φάσεις από τις δύο ομάδες, έστω κι αν οι ευκαιρίες του Ηρακλή ήταν πιο κλασικές.
  • Το γερμανικό πρωτάθλημα επέστρεψε μετά τη χειμωνιάτικο διάλειμμα, όμως τα πράγματα για το Αννόβερο δεν άλλαξαν καθόλου. Γνώρισε νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τη Ντάρμσταντ και συνέχισε να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga. Έτσι στην ομάδα αποφάσισαν να... καλημερίσουν τους οπαδούς τους με μια άκρως αυτοσαρκαστική φωτογραφία στο Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια: