Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2/1/2016

Μαγνησία

=  Πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου γιά τό 2016 χθες στο λιμάνι του Βόλου. Το κρουαζιεροπλοίο Costa Classika μετέφερε 1023 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Ιταλούς και Γάλλους από το Ναύπλιο και απέπλευσε τη νύχτα για Πειραιά. Οι 290 επιβάτες του προτίμησαν τα Μετέωρα, 41 τη Μακρινίτσα, ενώ μια εκδρομή στο Τρένο του Πηλίου ακυρώθηκε λόγω της πυκνής χιονόπτωσης στην περιοχή των ΜηλεώνΟι υπόλοιποι επιβάτες και μεγάλος αριθμός εκ των 650 μελών του πληρώματος επισκέφθηκε την πόλη του Βόλου, μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και απέπλευσε το σκάφος. Πολλοί εξάλλου ήταν οι επιβάτες που διασκέδασαν με τις εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους στην πλατεία του Αγ. Νικολάου χθες το μεσημέρι.

ΑΗ ΓΑΙΝΝΗΣ 

=Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι σε ολόκληρο το Πήλιο και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά σε όλο το δίκτυο. Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας έδωσαν αγώνα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και συνεχώς προχωρούν σε διανοίξεις και ρίψεις αλατιού για να αντιμετωπιστεί ο παγετός. Στα ορεινά επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να δείχνει -1 εως -3 βαθμούς. Η χθεσινήηλιοφάνεια και η λήξη της χιονόπτωσης, βοήθησε στο έργο του αποχιονισμού αλλά τις βραδυνές ώρες οί θερμοκρασίες στο Πήλιο ήταν  έως -8 βαθμούς.  Αλυσίδες χρειάζονται στο τμήμα Καράβωμα – Ζαγορά......

=Σκηνές από ταινία έζησε σήμερα το μεσημέρι μια οικογένεια στην Αγριά, όταν πυκνοί καπνοί έπνιξαν το σπίτι από φωτιά που ξέσπασε στην καμινάδα. Οταν η Πυροσβεστική έσπευσε στην Αγριά, βρήκε πέντε μέλη της οικογένειας …στην σκεπή να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και καταγράφηκαν μόνο υλικές ζημιές

=Αγοράκι ήταν πρώτο παιδί που γεννήθηκε στο Βόλο δύο  λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου. Είναι ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3.470 γραμματίων που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στην Μαιευτική Κλινική Κωνσταντινόπουλου......

=Με την είσοδο της νέας χρονιάς και ακριβώς στο πρώτο λεπτό του 2016, έγινε η πρώτη κλήση στην Άμεση Δράση της Αστυνομίας (100), που αφορούσε συναγερμό στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, επί της οδού Ιωλκού 177, στο Βόλο. Ευτυχώς, στον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο, ενώ ήρεμα και χωρίς καμία σύλληψη κύλισε η Πρωτοχρονιά για την Αστυνομία.    Όσον αφορά στο ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση έγινε στις 00.40 και αφορούσε περιστατικό δυσφορίας στα Χάνια, όπου πήγε ασθενοφόρο και παρέλαβε ασθενή, που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ελλάδα

  • Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμ.Ρασιδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε στο αρχείο την μηνυτήρια αναφορά του τέως υφυπουργού και τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σε βάρος δυο εισαγγελικών λειτουργών για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με την υπόθεση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του.
  • Αποκαταστάθηκε το πρωί της πρωτοχρονιάς η κυκλοφορία που είχε διακοπεί την Πέμπτη, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του Γερμανικού Νεκροταφείου προς Νέα Μάκρη, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην Αγία Τριάδα Αχαρνών, στη λεωφόρο Πάρνηθας, καθώς και στην περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης. Στην υπόλοιπη χώρα διακοπές στην κυκλοφορία ισχύουν σε Μαγνησία, Εύβοια και Λασίθι, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε 15 νομούς της χώρας.
  • Η αισιοδοξία που έδειχνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην καθιερωμένη τελετή με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές φάνηκε από την αρχή όταν είπε στον πρωθυπουργό: «Του χρόνου και με γραβάτα, γιατί του χρόνου θα έχουμε βγει από το μνημόνιο». Ο κ. Τσίπρας έδειξε αιφνιδιασμένος.
  • Γεύμα αλληλεγγύης παρέθεσε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς σε εκατοντάδες απόρους και αστέγους το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
  • Στον Ιερό Ναό Aγίου Διονυσίου Αθηνών τελέστηκε, το πρωί της Παρασκευής, χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, η δοξολογία για το νέο έτος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τις ευχές για το νέο έτος από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας.

Κόσμος

  • Ένοπλος άνοιξε πυρ την Πρωτοχρονιά σε καφέ του κεντρικού Τελ Αβίβ σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία πριν τελικά διαφύγει. Η αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, διευκρίνισε όμως πως τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.
  • Τη Γερμανία του Χίτλερ επέλεξε να παρουσιάσει ως παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει εκτελεστικές εξουσίες. Η τουρκική προεδρία αντέδρασε αργότερα, υποστηρίζοντας ότι η «μεταφορά» του Ερντογάν διαστρεβλώθηκε και χρησιμοποιήθηκε κατά την αντίθετη έννοια από την επιδιωκόμενη.
  • Ένας στρατιώτης και ένας περαστικός τραυματίστηκαν στη Βαλάνς της νότιας Γαλλίας όταν ένας άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του εναντίον της στρατιωτικής φρουράς που προστατεύσει το τέμενος της πόλης.
  • Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν στο Νείλο, βόρεια του Καΐρου, σε ναυάγιο πορθμείου που εκτελούσε δρομολόγια χωρίς άδεια. Στο πορθμείο φέρεται να επέβαιναν 17 άνθρωποι.

Οικονομία

  • Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι το 2016 θα αφήσει πίσω του την ύφεση και θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο, εμφανίστηκε την Πρωτοχρονιά, από τα Χανιά, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.
  • Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συνόδευσε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως και την παραμονή των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση. Η νέα ΠΝΠ, που ρυθμίζει πλήθος θεμάτων προκάλεσε νέες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση. Ωστόσο ο πρωθυπουργός είπε ότι θα είναι η τελευταία. Η διάταξη για την εναρμόνιση των υπαλλήλων του Δημοσίου με το νέο όριο ηλικίας, περιλαμβάνεται στην ΠΝΠ, όπως και ρυθμίσεις που είχαν ενταχθεί στο παράλληλο πρόγραμμα. Όλη η ΠΝΠ, ποια θέματα ρυθμίζει.
  • Στα 150 ευρώ θα ανέρχεται μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση που προγραμματίζει να προωθήσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Αθλητισμός

  • Η σέντρα για το 2016 ξεκινά το Σαββάτου για τη Σούπερ Λιγκ περιλαμβάνει τρία ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Πανθρακικό (15.00), ο ΠΑΣ Γιάννινα τη Βέροια (17.15) και ο Ηρακλής την Καλλονή (19.30).
  • Κανονικά προπονήθηκαν την Παρασκευή Μάρκους Μπεργκ και Ράσμους Τελάντερ βγάζοντας το πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες τους, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον Αντρέα Στραματσόνι να τους υπολογίζει εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό τη Δευτέρα.
  • Εκτός αποστολής Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Πανιώνιο έμεινε ο Αλμπέρτο Μποτία, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Ελαμπντελαουί. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Πειραιά έχει υποστεί μια κάκωση στο δεξί γόνατο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: