Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 12/1/2016

Μαγνησία

=  Σε μία συνέντευξη δίκην απολογισμού η διοίκηση πρωτοδικείου τού Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε την παραίτησή της. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κος Θεοδώρου είπε μεταξύ άλλων πως η διοίκηση απέτυχε αναφορικά με τον στόχο της ανόδου ενώ ανέφερε πως η συσπείρωση που είχε ως όραμα σε κόσμο και επιχειρηματίες της περιοχής δεν επιτευχθεί. περισσότερα ΕΔΩ  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας διοργανώνουν συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου (Ηρώο) σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, προκειμένου να κάνουν ενημερωτική εξόρμηση στην πόλη για το Ασφαλιστικό. 

Τη σύσταση κοινού μετώπου αντίστασης κατά του νέου ασφαλιστικού αποφάσισαν χθές οι φορείς ελεύθερων επαγγελματιών της Μαγνησίας σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο μετά από πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.    Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι 15 φορέων όπως δικηγόροι, εκπρόσωποι του ΤΕΕ και του Επιμελετηρίου, του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, των Οικονομολόγων Λογιστών, των επαγγελματιών φοροτεχνικών, των ομοσπονδιών επαγγελματιών, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και εκπρόσωποι της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Τα τελικά αποτελέσματα του β’ γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στη Νέα Δημοκρατία έδωσε χθές το μεσημέρι  ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.  Έλαβαν: Κυριάκος Μητσοτάκης 173.297, ποσοστό 52,43%. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 157.224, ποσοστό 47,57%

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθές περίπου στη 1 και μισή το μεσημέρι όταν αυτοκίνητο παραβίασε πινακίδα STOP με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μηχανή.   Το τροχαίο σημειώθηκε στον Αλμυρό, όταν το αυτοκίνητο παραβίασε την πινακίδα και συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 25χρονος.  Ο νεαρός οδηγός, που σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν φορούσε κράνος, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Από εκεί με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

=  Η καρδιά πρόδωσε χθές το μεσημέρι τον 60χρονο Κωνσταντίνο Διαμαντή, από την Πορταριά. Ο 60χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ξεψύχησε πριν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Στο Αχιλλοπούλειο διαπιστώθηκε ο θάνατός του

=Απρόκλητη επίθεση από δέκα περίπου αδέσποτα σκυλιά, δέχτηκε χθες το απόγευμα, συμπολίτης που έκανε περίπατο στον Άναυρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο συμπολίτης βρέθηκε στο στόχαστρο της αγέλης η οποία του επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις και κάποια από τα αδέσποτα δάγκωσαν τον άτυχο περιπατητή στα πόδια. Σε βοήθειά του προσέτρεξαν άλλοι συμπολίτες που έτυχε να διέρχονται από την περιοχή στο τέλος του πάρκου Αναύρου και στην αρχή της παραλίας, καταφέρνοντας να αποσπάσουν την προσοχή των σκύλων

Ελλάδα

  • Mαταιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα θα υπάρξουν λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιεί από την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
  • Τα ζητήματα που αφορούν στο ασφαλιστικό συζητήθηκαν κατά την τρίωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Γ.Κατρούγκαλου. «Από τη συζήτηση, τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις επισημάνθηκαν σημεία που απαιτούν περαιτέρω τεχνική επεξεργασία, όπως οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών» δήλωσε η γραμματέας της ΚΟ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
  • Συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ Αμεσα -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  • «Η προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορούν να λυθούν σε εθνικό επίπεδο. Το κλείσιμο συνόρων θα σήμαινε ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική της Ευρώπης, και η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενιαία» ξεκαθαρίζει ο Γ.Μουζάλας σε συνεντεύξεις του σε γερμανικές εφημερίδες.
  • Μία γυναίκα τραυματίας αναφέρεται ύστερα από πρόσκρουση του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Πάρος» στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας. Το πλοίο, που ερχόταν από δρομολόγιο στις Κυκλάδες, προσέκρουσε κατά τις διαδικασίες πρόσδεσης και δεν αναφέρεται εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Κόσμος

  • Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην Συρία συνεχίζουν να λαμβάνουν ενισχύσεις μέσω της Τουρκίας, κατήγγειλε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ αναγνώρισε ότι η Ευρώπη είναι «ευάλωτη» απέναντι στην προσφυγική κρίση, καθώς δεν έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης στον βαθμό που θα ήθελε. Υπογράμμισε, πάντως, ότι το ενιαίο νόμισμα σημαίνει ελευθερία μετακίνησης προσώπων.
  • Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν από τις αρχές του Μεξικού. Πάντως, οι διαδικασίες έκδοσης στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος.
  • H Καταλονία, έστω και στο παρά πέντε, απέφυγε τις πρόωρες κάλπες που θα έβαζαν σε κίνδυνο το αμφιλεγόμενο σχέδιο ανεξαρτησίας. Ο νέος πρόεδρος με το περίεργο επίθετο είναι ελάχιστα γνωστός έξω από την περιοχή, ο Ραχόι τουλάχιστον δεν τον γνώριζε ιδιαίτερα. Μπορεί ο ίδιος να συνεννοηθεί με τη Μαδρίτη;
  • Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε εμπορικό κέντρο στη Βαγδάτη, έπειτα από έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρητικά στην είσοδο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άτομα και να τραυματιστούν 50. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οικονομία

  • Το μεσημέρι της Τρίτης έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των προσφορών για τον ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο αριθμός των προσφορών είναι άγνωστος, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κινεζική Cosco θα είναι η μοναδική υποψήφια.
  • Kυβέρνηση και εκπρόσωποι των θεσμών συμφώνησαν στην εξοικονόμηση δαπανών κοινωνικής ασφάλισης της τάξης του 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% επί του ΑΕΠ από το 2016 και στο εξής. Πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος αυτό; Εάν το μετρήσουμε σε όρους νέων φόρων και περικοπών είναι σημαντικό. Εάν όμως το μετρήσουμε σε όρους δαπανών που θα προέκυπταν από νέα ανάπτυξη είναι διαχειρίσιμο.
  • Για απόλυτη σύγχυση στην αγορά σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης – εργοδοτών για την αύξηση των εισφορών. Μετά λοιπόν τις παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν με την αγορά να εμφανίζεται διχασμένη, παρέχει με ανοιχτή επιστολή στους εμπόρους, διευκρινίσεις και εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο Μαξίμου και ποιες είναι οι θέσεις της ΕΣΕΕ.

Αθλητισμός

  • Τίποτα το ανησυχητικό δεν έχει ο Μάικλ Εσιέν, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλονή. Προς στιγμή οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού φοβήθηκαν βλέποντας τον Γκανέζο μέσο να αντικαθίσταται εξαιτίας των ενοχλήσεων που είχε στον προσαγωγό (σ.σ. ζήτησε ο ίδιος αλλαγή), ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των «πρασίνων» δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
  • Σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση της 2ης θέσης πέτυχε στη Μυτιλήνη ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 2-0 της Καλλονής στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Καλτσά στο 47΄, ενώ στο 90΄ ο Μπουμάλ «σφράγισε» το «τρίποντο».
  • Για 5η φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2015, κατακτώντας τη «Χρυσή Μπάλα» στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Μετά το 2009, το 2010, το 2011 και το 2012, ο σταρ της Μπαρτσελόνα κατακτά το σπουδαιότερο ατομικό βραβείο για κάθε παίκτη, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση του «τρεμπλ» (Champions League, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: