Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 11/1/2016

Μαγνησία

=Πρωτοβουλίες για το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αναλαμβάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, που έγινε αποδέκτης καταγγελιών για ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών σε διάφορες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, ενώ ζητά από τους φορείς να συνεργαστούν για να δημιουργηθεί δίκτυο σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ώστε να χαρτογραφηθεί η πόληΤα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, τονίζοντας ότι την περίοδο των γιορτών στην πόλη, σημειώθηκε αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ανέδειξε το θέμα, παρόλη την εορταστική ατμόσφαιρα, διότι θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του να ενημερώνει και όχι να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο νικητής των επαναληπτικών εκλογών  στο Ν. Μαγνησίας (με διαφορά 554 ψήφους από τον Κυρ. Μητσοτάκη), για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία..  Στη Μαγνησία ψήφισαν 5228 μέλη και φίλοι της Ν.Δ. έναντι 6.325 που είχαν ψηφίσει στις 20 Δεκεμβρίου και έλαβαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 2835 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2281 ψήφους.

Στις 13/1/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα από 9:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί στην αρχή του πεζοδρόμου Βελεστίνου (απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς) προγραμματισμένη αιμοδοσία. Καλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν για τη Δημοτική Τράπεζα αίματος.

Πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι διαμαρτυρίες δημοτών για την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση που επικρατεί σε πολλά πεζοδρόμια της πόλης από το παχύ στρώμα πεσμένων φύλλων από τα δέντρα. Όπως επισημαίνουν, τα φύλλα λόγω και των υψηλών ποσοστών υγρασίας των τελευταίων ημερών είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους πεζούς, καθώς γλιστράνε και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος

Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης παιδικών εμβολίων στα φαρμακεία της Μαγνησίας αλλά και πανελλαδικά με τους γονείς να αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να μεταβαίνουν από το ένα φαρμακείο στο άλλο για να βρουν το εμβόλιο που τους έχει προτείνει ο παιδίατρος. Παράλληλα, όμως παρατηρούνται ελλείψεις και σε φάρμακα που αφορούν διάφορες σημαντικές παθήσεις....

– Εν αναμονή εξελίξεων στον Ολυμπιακό – Αγωνία για την επόμενη μέρα – Ισοπαλία 2-2 με Παναχαϊκή στο ΕΑΚ

= Η ταυτότητα τής τής Β! Εθνικής περισσότερα ΕΔΩ

= Η ταυτότητα τής Γ! Εθνικής περισσότερα ΕΔΩ

Ελλάδα

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο 70% των καταμετρημένων ψήφων, ο Κ.Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Την Δευτέρα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ και τα τελικά αποτελέσματα.
  • Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει πλέον ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα που θα εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της ολιγαρχίας, χάνοντας κάθε λαϊκό έρεισμα» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν πληροφορήθηκε τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής. «Συγχαρητήρια και πρωθυπουργός» είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υποδεχόμενος τον νέο πρόεδρο του κόμματος.
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του, δήλωσε ότι «από αύριο η ΝΔ οφείλει να κερδίσει τη μάχη κατά του λαϊκισμού.ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

Κόσμος

  • Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ταξίδεψε το 2015 στη Βρετανία για να συναντήσει άλλους τζιχαντιστές, όταν υπήρχε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και ενώ ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.
  • Τέσσερις πρόσφυγες από το Ντούισμπουργκ και το Μυλχάιμ στο Ρουρ απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στην καγκελάριο Μέρκελ στην οποία εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών στην Κολωνία.
  • «Πρέπει να αρχίσουμε τη διαδικασία για να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος στην Καταλονία, ώστε οι αποφάσεις του καταλανικού Kοινοβουλίου να είναι κυρίαρχες» δήλωσε ο Κάρλες Πουίγδεμοντ υπό τις επευφημίες των βουλευτών, λίγες ώρες πριν το καταλανικό Κοινοβούλιο τον εκλέξει επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης συνεργασίας -μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Αρτούρ Μας που έκλεισε την πόρτα σε νέα προσφυγή στις κάλπες.
  • Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ , οι διμερείς σχέσεις και η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και ΠΓΔΜ, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να εκτιμούν ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ονομασίας.
  • Έφηβη η οποία απήχθη και κρατήθηκε επί δύο εβδομάδες από συμμορία μίλησε την Κυριακή στην ινδική τηλεόραση για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τους, λέγοντας ότι μετά τους αλλεπάλληλους βιασμούς που υπέστη οι δράστες την πέταξαν σε ένα πηγάδι, πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, αφού προηγουμένως την είχαν πυροβολήσει δύο φορές.

Οικονομία

  • «Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
  • Για πρώτη φορά έξι συνεργάτες της Deutsche Bank παρουσιάζονται ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου αύριο Δευτέρα, εξαιτίας του σκανδάλου σχετικά με τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Euribor.
  • Την πεποίθησή του, ότι η κυβέρνηση συνεργασίας όλων των Αριστερών δυνάμεων στην Πορτογαλία βαδίζει «προς θετική κατεύθυνση», που θα ωφελήσει «όχι μόνον τον λαό της χώρας, αλλά και όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης», στα πλαίσια ενός μετασχηματισμού των πολιτικών ισορροπιών στην ήπειρο, εκφράζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στο πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αθλητισμός

  • Βαθμολογικό άλμα πραγματοποίησε η Ναντ στο Championnat, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σεντ Ετιέν στο «Μποζουάρ» για την 20ή αγωνιστική. Τα «καναρίνια» βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά το γκολ που σημείωσε με πέναλτι στο 14ο λεπτό ο Ρου, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν την κατάσταση και με γκολ των Αουντέλ, Σίγκθορσον πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη επί ενός δυνατού φέτος αντίπαλου, ανεβαίνοντας στην ένατη θέση και πλησιάζοντας τους «στεφανουά» στους δύο βαθμούς.
  • Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη! Η Νάπολι συνέτριψε 5-1 εκτός έδρας τη Φροζινόνε και είναι πρωταθλήτρια χειμώνα της Serie A, καθώς κλείνει τη 19η αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας! Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να ηττηθούν εντός έδρας, η Φιορεντίνα (1-3 από τη Λάτσιο), αλλά κυρίως η Ιντερ που υπέστη... ηλεκτροσόκ (0-1 από τη Σασουόλο στις καθυστερήσεις).
  • Η Βιγιαρεάλ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 2-0 τη Χιχόν, στην έδρα της, παραμένοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στο μεταξύ «ανάσα» για την ουραγό της βαθμολογίας, Λεβάντε, η οποία νίκησε με 2-1 τη Ράγιο Βαγιεκάνο, στο ντέρμπι της «ουράς», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από τη Σοσιεδάδ γνώρισε η Βαλένθια με 2-0, σπουδαία νίκη σημείωσε η Εϊμπάρ με 2-1 απέναντι στην Εσπανιόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: