Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 16/12/1/2015






Μαγνησία

ροχαίο ατύχημα μεταξύ Ι.Χ. αυτοκινήτου και δικύκλου, έγινε χθές το μεσημέρι στην οδό Γλυνού, στη συνοικία Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα τον  τραυματισμό δύο νεαρών που επέβαιναν στο δίκυκλο ενώ ο Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, τους εγκατέλειψε και παρουσιάστηκε μιάμιση ώρα μετά στην Αστυνομία. Το ατύχημα έγινε στις 2.30 το μεσημέρι, όταν συγκρούστηκαν το δίκυκλο με το αυτοκίνητο που κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις και τραυματίστηκαν  ο 24χρονος οδηγός του δικύκλου και ο 16χρονος επιβάτης.

=Αδήλωτη εργασία και ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας «κάνουν πάρτι» στο Βόλο. Περισσότερα από 90 πρόστιμα από την αρχή του χρόνου έχει επιβάλλει η Επιθεώρηση Εργασίας, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ συνολικά. Απίστευτα τα κόλπα  μεταχειρίζονται επιχειρήσεις  για ανασφάλιστη απασχόληση.

=Αυξήσεις φωτιά για τους καταναλωτές στα τέλη ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, στις περιφερειακές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας, Αγριάς, Αρτέμιδας και Ν. Αγχιάλου (σε περιοχές με υδρόμετρα) και κυρίως στα νοικοκυριά της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και Άλλης Μεριάς, όπου οι αυξήσεις στην ύδρευση μπορεί να φτάνουν ακόμη και το 200% ή 300%, και μάλιστα, σε χαμηλές καταναλώσεις των 30, 40, 60 κυβικών το τρίμηνο, αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ,

Από τη θέση της αργίας στην οποία πλέον βρίσκεται, μετά την παραπομπή του σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Αχ. Μπέος επιμένει ότι διώκεται για προσωπικό του θέμα χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, χαρακτηρίζοντας διάτρητο και σαθρό το βούλευμα. Με σημερινή δήλωσή του επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς περί «λυσσαλέας επίθεσης που δέχεται από το σάπιο πολιτικό σύστημα εξουσίας και τα βρόμικα συμφέροντα», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του τονίζει ότι «οι νταβατζήδες και οι απατεώνες τελείωσαν για το Δήμο Βόλου».

Ως «τεράστια επένδυση για το περιβάλλον και τον άνθρωπο» στη Θεσσαλία, την Ελλάδα και την Ευρώπη χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που έλαβε χώρα με μεγάλη συμμετοχή στο χώρο εκδηλώσεων του ΟΥΗΛ στη Λάρισα το απόγευμα της Δευτέρας

Το Πήλιο αλλά και ο Βόλος θα είναι και φέτος τα Χριστούγεννα ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της χώρας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την Πρωτοχρονιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, προβλέπεται αύξηση στις πληρότητες από πέρυσι 10%. Παρά την συνεχιζόμενη για έκτη χρονιά οικονομική κρίση και τη δραματική μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συντάξεων, τα περισσότερα ξενοδοχεία του κεντρικού Πηλίου και του Βόλου θα έχουν πληρότητες, που φθάνουν ή και ξεπερνούν το 80%

Ελλάδα

  • Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, έπειτα από επίθεση κρανοφόρων εναντίον του, με γροθιές και κλοτσιές, στα Εξάρχεια.
  • Κόντρα μεταξύ του Αδωνη Γεωργιάδη και του Λάκη Λαζόπουλου ξέσπασε χθές  βράδυ της Τρίτης, όταν ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να μπει στο θέατρο Βέμπο, από όπου μεταδίδεται η εκπομπή του ηθοποιού θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για όσα είπε γι' αυτόν ο κ. Λαζόπουλος.
  • Το μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) στο Σπόρτινγκ, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το ΚΚ Συρίας, το ΚΚ Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας.
  • Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα, έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για το το θέμα των μέτρων ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.
  • «Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθέσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει. Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε, όπως και αυτό που αφορά την ταυτότητα του φύλλου, και τάχιστα θα έρθουν στη Βουλή όταν εξεταστούν» δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Αλλαγές στη διάταξη για το βραχιολάκι σε κρατούμενους σπουδαστές.

Κόσμος

  • Ρωσία και ΗΠΑ βρήκαν κοινό έδαφος αναφορικά με το ποιες αντιμαχόμενες συριακές ομάδες της αντιπολίτευσης πρέπει να λάβουν μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε την Τρίτη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έπειτα από συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
  • Η εκτίμηση της απειλής λόγω της οποίας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες δείχνει ότι το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για φάρσα. «Η προκαταρκτική εκτίμηση για την απειλή εναντίον των σχολείων του Λος Αντζελες και της Νέας Υόρκης είναι ότι επρόκειτο για φάρσα» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Φωτορεπορτάζ
  • Ένα πρόσωπο το οποίο οπλοφορεί αναφέρθηκε ότι τρέχει μέσα στα όρια της πανεπιστημιούπολης του Indiana University-Purdue στην Ινδιανάπολη. Η διοίκηση του ιδρύματος απηύθυνε έκκληση στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό να βρουν ασφαλές καταφύγιο.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ξεπέρασε τον Νικολά Σαρκοζί, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012, σε θετικές γνώμες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match και του ραδιοφωνικού δικτύου Sud-Radio.
  • Ο Τομάς Φαμπιούς, ο μεγαλύτερος γιος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, τέθηκε την Τρίτη υπό κράτηση και πρόκειται να ανακριθεί από τις αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετέδωσαν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές.

Οικονομία

  • Το δρόμο για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015 δείχνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι η κυβέρνηση όφειλε από την 21η Μαΐου 2015 να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.
  • Χωρίς απώλειες για το κυβερνητικό «στρατόπεδο» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 153 «ναι» από τα κόμματα της συμπολίτευσης και 138 «όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Θύελλα» στη συζήτηση που προηγήθηκε για τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Ανησυχία μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σύμφωνα με την οποία είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επώδυνων συμβιβασμών κατά τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει έως την 15η Φεβρουαρίου για τις υπόλοιπες κατηγορίες «κόκκινων» δανείων πέραν των επιχειρηματικών και αφορούν στεγαστικά -πρώτη κατοικία- και καταναλωτικά «κόκκινα» δάνεια μικρομεσαίων ευπαθών στρωμάτων.

Αθλητισμός

  • Μεγάλη πρόκριση στους προημιτελικούς του γερμανικού Κυπέλλου πήρε η Βέρντερ Βρέμης στο «Μπορούσια Παρκ» επί της Γκλάντμπαχ με 4-3. Παράλληλα, η Λεβερκούζεν πέρασε με 3-1 από την έδρα της Ουντερχάχινγκ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπως και η Χαϊντενχάιμ (2-0 την Αουε) και η Μπάγερν που νίκησε 1-0 την Ντάρμσταντ.
  • Την έκδοση του αντιπρόεδρου της FIFA, Χουάν Άνχελ Νάπουτ, ανακοίνωσε το ελβετικό ομοσπονδιακό γραφείο δικαιοσύνης. Ο Παραγουανός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, μετά τη σύλληψη του σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης στις αρχές του μήνα.
  • Με εισήγηση του Αντρέα Στραματσόνι, ο Στέφανος Ευαγγέλου θα γυμνάζεται στο εξής με την επαγγελματική ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο έναντι 300.000 ευρώ (έχει διατηρήσει και ποσοστό μεταπώλησης 15%), ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ακολούθησε την καλοκαιρινή προετοιμασία με τους «μεγάλους» δεν πήρε καμία ευκαιρία από τον Γιάννη Αναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: