Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 15/12/2015

Μαγνησία = «Η αρμόδια υπάλληλος είχε άδεια» δήλωσε χθές ο Α. Μπέος σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί γιατί δεν παραλάμβανε το έγγραφο που τον έθετε σε αργία. Σε δηλώσεις του  στο δημαρχείο του Βόλου ο Α. Μπέος δήλωσε ότι παρέλαβε τη διαπιστωτική πράξη της αργίας του και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας , όπου αναμένει απάντηση μέχρι την Παρασκευή , οπότε θα πρέπει νά εκλεγεί και νέος δήμαρχος. «Μη με ξεγράφετε», είπε χαρακτηριστικά. Είπε πως η διοίκηση θα έχει συνέχεια και πως όλα θα λειτουργούν κανονικά και η δημοτική αρχή θα παραμείνει η ίδια και είπε επίσης ότι υπάρχει προγραμματισμός και όνειρα. «Δεν έχω πει ακόμη την τελευταία λέξη», είπε και δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του.

=Παρουσιάστηκε στο δημαρχείο του Βόλου από τον καθηγητή Ηλιού το σχέδιο αναμόρφωσης πέντε κυκλικών κόμβων στο Βόλο. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία κυκλικών κόμβων, ώστε η διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς καθυστερήσεις και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το παράδειγμα των κυκλικών κόμβων προωθείται και σε άλλες επαρχιακές πόλεις

=Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στο Βόλο Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με θέμα: «Η Ανακύκλωση των υλικών. Η περιπέτεια Αρχίζει!…»Κύριος στόχος του προγράμματος αυτού είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις νέες τεχνολογίες, να κατανοήσουν τη σημασία στης συλλογικής προσπάθειας, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και ταυτόχρονα να μάθουν να λύνουν σύνθετα προβλήματα με δημιουργικό τρόπο.

=Εάν περάσουν αυτά τα μέτρα δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Φορολογούν από το 1 ευρώ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!». Με αυτό το σύνθημα οι αγρότες δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον κόμβο Πλατυκάμπου ,όπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

=Σε ηλικία 68 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο Νίκος Οντόπουλος, γνωστός καταστηματάρχης του Βόλου που διατηρούσε επί σειρά ετών κατάστημα με είδη καλλυντικών στην οδό Καρτάλη. Ο 68χρονος κατέληξε σήμερα στις 4 το μεσημέρι σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και τα οποία τον ταλαιπωρούσαν για αρκετό διάστημα. Ο Νίκος Οντόπουλος είχε διατελέσει μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 3:30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του, δύο παιδιά και τον εγγονό του.

Ελλάδα

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την  Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:00 π.μ., αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση του επιδόματος θέσης για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων.
  • «Εισηγούμεθα ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των κοινών μας εξωτερικών συνόρων. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ένωσης, την Συνθήκη Σένγκεν. Μόνο έτσι ενισχύουμε την ζώνη Σένγκεν» δήλωσε από το Μιλάνο ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
  • Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Λαϊκού» Νοσοκομείου την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 8:30 π.μ., για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.
  • Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εναντίον αστυνομικών στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Άλλη μία ομάδα πέντε αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε τρεις ελεγκτές των δημοσίων συγκοινωνιών μέσα στον σταθμό στην Ομόνοια.
  • Με τη ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα προχωρήσει αν χρειαστεί, σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως η απαγόρευση υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια, ολοκληρώθηκε η πρώτη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Κόσμος

  • Ο λοχίας Μπόου Μπέργκνταλ, πρώην αιχμάλωτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για λιποταξία, παραπέμφθηκε να περάσει από δίκη σε στρατοδικείο. Εφόσον κριθεί ένοχος, ο 29χρονος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
  • Με την ρωσική πολιτική ηγεσία (Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ) συναντάται την Τρίτη ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρμεντ, Τζον Κέρι. Επί τάπητος το μέλλον του σύρου προέδρου Άσαντ, αλλά και η διαρκώς κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία.
  • Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από σφαίρες στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με την αστυνομία του Ντιγιάρμπακιρ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συνοικίες της πόλης. Απαγόρευση επιβάλλεται από αργά το βράδυ της Δευτέρας και στις επαρχίες Τσιζρέ και Σιλώπη.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Κούβα μέσα στο 2016, υπό την προϋπόθεση όμως οι πολίτες της χώρας να έχουν αποκτήσει περισσότερες ατομικές και πολιτικές ελευθερίες, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην υπηρεσία ειδήσεων της διαδικτυακής πύλης Yahoo! και δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.
  • Αντάρτες της οργάνωσης Ελεύθερος Συριακός Στρατός, η οποία πολεμά στη δυτική Συρία εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, διέψευσαν τη Δευτέρα ότι δέχονται οποιαδήποτε υποστήριξη από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και τόνισαν ότι αντιθέτως, συνεχίζει να τους πλήττει, διαψεύδοντας δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας.

Οικονομία

  • Στην ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια της Πολιτείας και των διωκτικών Αρχών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, στοχεύει η συντονισμένη πρωτοβουλία των τεσσάρων εταιρειών του κλάδου, Παπαστράτος, British American Tobacco Hellas, Imperial Tobacco και JTI.
  • Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε στην Επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα, έπειτα από αντιπαράθεση για το θέμα των κόκκινων δανείων, του μισθολογίου στο Δημόσιο και των συμβάσεων για τα δημόσια έργα. Το νομοσχέδιο εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, το βράδυ της ίδιας ημέρας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
  • Στην ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια της Πολιτείας και των διωκτικών Αρχών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, στοχεύει η συντονισμένη πρωτοβουλία των τεσσάρων εταιρειών του κλάδου.

Αθλητισμός

  • H Λέστερ του Καλούντιο Ρανιέρι άφησε πίσω της 20 ολόκληρους βαθμούς την (απερχόμενη) κάτοχο του τίτλου, Τσέλσι, επικρατώντας της με 2-1 στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής. Όσο κι αν δεν ανεβάζουν τους τόνους οι «αλεπούδες», όσο κι αν αποφεύγουν όπως «ο διάβολος το λιβάνι» να μιλούν για τίτλο, τα αποτελέσματα άλλα λένε...Τι θα ακολουθήσει δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά μετά και το σημερινό ματς, θέλοντας και μη, η Λέστερ συγκαταλέγεται μέσα στο τιμ των ομάδων που μάχονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
  • Δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής, Καλβαρέζε, βάλει τη σφυρίχτρα στο στόμα του για να δώσει τέλος στο ματς της Λάτσιο με τη Σαμπντόρια, ο Βόσνιος αμυντικός των φιλοξενούμενων, Ερβίν Ζουκάνοβιτς, «πάγωσε» το «Ολίμπικο» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής στη Serie A. Στην αρχική ενδεκάδα της «Σαμπ» βρέθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος στο 84΄ παραχώρησε την θέση του στον Μπονατσόλι.
  • Σε μία λαμπρή εκδήλωση, που διεξήχθη στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων του αθλητισμού (παλαιμάχων και παραγόντων), φορέων της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο δήμος της πόλης τίμησε τον Ολυμπιακό για την 90χρονη πορεία του εντός κι εκτός των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: