Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 12/12/2015

Aλμυρός
Μαγνησια

=Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκες χθές το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πεζόδρομο Αλμυρού.Η Φιλαρμονική του Δήμου ξεκίνησε το ταξίδι της στους δρόμους της πόλης και της αγοράς. Τα χριστουγεννιάτικα ακούσματά πλημμύρισαν την πόλη, χαρίζοντας μια μελωδία χαράς και ευτυχίας.Ο πεζόδρομος του Αλμυρού υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους που ήρθαν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Παρά το τσουχτερό κρύο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη την εκδήλωση. Η παιδική χορωδία του Ωδείου υπό την καθοδήγηση της Μαέστρου κ. Μαριάννας Σαμαρτζή μας ταξίδεψε με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της.

=Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ερχόμενης Κυριακής 13 Δεκεμβρίου, καλούν τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας και η Ενωτική Κίνηση εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, αντιδρώντας την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 

=Η ένταξη της Μαγνησίας στην Β’ κλιματική ζώνη για το επίδομα θέρμανσης από την Γ’ ζώνη στην οποία βρίσκονταν, ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη μετά από παρεμβάσεις των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου, Παπανάτσιου Κατερίνας και Μπαλή Μάκη, ανακοινώθηκεΌπως τονίζεται σε κοινή δήλωση των βουλευτών, «η αλλαγή αυτή συνιστά αποκατάσταση μια μεγάλης αδικίας σε βάρους του νομού Μαγνησίας. Πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν διπλασιάζεται η ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που επιδοτείται

=Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας (Ε.Π.Φ.Α.) διοργανώνει δίωρο σεμινάριο επιμόρφωσης στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς, με εισηγητή τον Πρόεδρό της κ. Χρυσόστομο Μαυρομάτη, καταξιωμένο εκπαιδευτικό, χοροδιδάσκαλο και επί χρόνια μέλος της χορευτικής ομάδας του «Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου».Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου και 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου (Όγλ – Γαλλίας / απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία). Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.

=Πορεία υπέρ του ετοιμάζονται να κάνουν οπαδοί του Αχ.Μπέου, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει στην πορεία που ετοιμάζουν οι οπαδοί του μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Φαίνεται πως από την ώρα που ανακοίνωσε τα συγκρότηση ομάδας σύγκρουσης με τους αντιεξουσιαστές μετάνιωσε και δεν θέλει να υπάρχει κινητοποίηση υπέρ του στις 18  Δεκεμβρίου

Ελλάδα

  • Τη δυσφορία της για τη στάση που έχουν επιδείξει δημόσια, συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης απέναντι στους δημοσιογράφους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
  • Πέθανε σήμερα, Παρασκευή, ο πρώην πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), επίτιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος.
  • Διαφωνία στο σκέλος της αυτόνομης δράσης της Frontex, χωρίς τη συγκατάθεση του κράτους-μέλους, εκφράζουν στην κοινή επιστολή τους προς τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Επίσης, ζητούν αλλαγές στη Συνθήκη του Δουβλίνου και τήρηση της Σένγκεν.
  • Σοκ προκαλεί η καταγγελία μιας 31χρονης εγκύου ότι ο σύντροφός της μαζί με άλλους τρεις φίλους του, την έριξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων για να αποβάλλει.
  • Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες, απασχολούν σήμερα τον γερμανικό τύπου. Ξεχωρίζει το αφιέρωμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt για τα «πρόσωπα της χρονιάς».

Κόσμος

  • Οι τουρκικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης ενάντια στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -εχθρού του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- και ενάντια σε ακόμη 66 αξιωματούχους, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα.
  • Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ σημειώθηκε την Παρασκευή, σκοτώνοντας έναν ισπανό αξιωματικό της αστυνομίας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν ότι την έκρηξη πυροδότησε καμικάζι. Στόχος δεν ήταν η πρεσβεία μας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.
  • Το νέο graffiti του Banksy αφορά τη συριακή κρίση. Ο καλλιτέχνης έφτιαξε σε τοίχο σε στρατόπεδο προσφύγων στο Καλαί εικόνα του Στιβ Τζομπς, ο οποίος ήταν γιος σύρου πρόσφυγα, που κρατά στο ένα χέρι έναν υπολογιστή Mac και στο άλλο τα υπάρχοντά του.
  • Στο στόχαστρο των Anonymous βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Η οργάνωση, αφού προειδοποίησε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων να σκέφτεται «δύο φορές» πριν μιλήσει, χάκαρε την ιστοσελίδα του.
  • Ένοπλες ομάδες ανταρτών θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη ομάδα που θα συμμετάσχει σε επιτροπή που στόχος της θα είναι η επίβλεψη των συνομιλιών με την κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο Άσαντ δήλωσε πως οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία επιθυμούν «τρομοκρατικές οργανώσεις» να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες και διεμήνυσε πως κανείς στην Συρία δεν θα αποδεχθεί τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.

Οικονομία

  • Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών ενώ το Σάββατο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις διατάξεις για τις οποίες απαιτείται νομοθετική ρύθμιση ώστε να ψηφισθεί την Τρίτη το βράδι. Σε funds θα περάσουν τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια καθώς και τα στεγαστικά πλην της πρώτης κατοικίας.
  • Από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Αναλυτικά το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
  • Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) τρίμηνης διάρκειας ύψους 1 δισ ευρώ στις 16 Δεκεμβρίου, είπε την Πέμπτη ο ΟΔΔΗΧ. Ως ημερομηνία διακανονισμού για την δημοπρασία ορίστηκε η 18 Δεκεμβρίου.

Αθλητισμός

  • Κοιτάζοντας κανείς την Ιστορία των αναμετρήσεων Λέστερ-Τσέλσι, θα διαπιστώσει ότι το προβάδισμα των «μπλε» είναι καταιγιστικό: ένδεκα συνεχείς νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, «4 στα 4» ο Μουρίνιο ανεξαρτήτως έδρας, αήττητη η Τσέλσι από τον Φεβρουάριο του 1998. Την αξιόμαχη Λα Κορούνια υποδέχεται το Σάββατο η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετά το «στραβοπάτημα» της περασμένης εβδομάδας στη Βαλένθια, οι Καταλανοί θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να παραμείνουν στην κορυφή της κατάταξης, αφού σε απόσταση δύο βαθμών ακολουθεί η Ατλέτικο.
  • Μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, εντός έδρας από την Κέρκυρα, η πρωτοπόρος Λάρισα δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Καρδίτσας. Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής της Football League το θεσσαλικό ντέρμπι δεν ανέδειξε νικητή (1-1), με τους «βυσσινί» να προηγούνται στο 45' με τον Μπουντόπουλο και τους γηπεδούχους να «απαντούν» στο 61' με τον Μαυριά. Το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
  • Παιχνίδια «παγίδες» περιλαμβάνει για τους πρωτοπόρους το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το πιο εύκολο έργο θα έχει (θεωρητικά) ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τον Παναιτωλικό, ο οποίος παλεύει να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: