Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 11/12/2015

Μαγνησία

=Την παραλαβή της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας που τον θέτει σε αργία, λόγω της παραπομπής του σε δίκη για τους “στημένους” αγώνες στις 15 Απριλίου 2016, αναμένει σήμερα ο Δήμαρχος βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο Δήμος Βόλου είναι ακέφαλος και θα πρέπει να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να γίνουν εκλογές και να αναδειχθεί νέος Δήμαρχος Βόλου μεταξύ των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων. περισσότερα εδώ

=Στροφή 180 μοιρών από τον Α. Μπέο , που με νέα του ανακοίνωση συνιστά ψυχραιμία για την αποφυγή επεισοδίων στις 18 Δεκέμβρη, μετά τις δηλώσεις  για συγκρότηση ομάδων σύγκρουσης με τους αντιεξουσιαστές.

=Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται το πρόβλημα που υφίσταται με την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του 304 ΠΕΒ με τα γνωστά «σαμαράκια», καθώς δύο Βολιώτες προσέφυγαν με αγωγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ελληνικού Δημοσίου και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι δύο Βολιώτες ήταν οδηγός και συνεπιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου, που το καλοκαίρι είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε υποστεί σοβαρές υλικές ζημίες, ενώ κινείτο στην εθνική οδό στο ύψος του 304 ΠΕΒ.

=Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η διάθεση των τροφίμων σε άπορους από την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Υπολογίζεται ότι θα μοιραστούν σακούλες με τρόφιμα σε 1000 άπορες οικογένειες της Μαγνησίας. Παράλληλα θα δοθούν χρήματα σε νεφροπαθείς, άπορους φοιτητές και σε άτομα με μεσογειακή αναιμία.

=Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ι. Λαϊνα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης διαβεβαιώνει ότι, μετά το κέντρο του Βόλου, θα στολιστεί για τα Χριστούγεννα και η Δημοτική Ενότητα της Νέας Ιωνίας

=Συνέντευξη με στόχο τη συσπείρωση του κόσμου έδωσε σήμερα το πρωί η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Το κυρίαρχο ζήτημα ήταν ο οικονομικός βραχνάς που έχει προκύψει από το θέμα δικαίωσης του Τικάο και η μικρή προσέλευση των φιλάθλων στους εντός έδρας αγώνες της ερυθρόλευκης ομάδας. Ο πρόεδρος Βασίλης Κούκιος ανέφερε πως ό,τι και να γίνει, η διοίκηση  θα συνεχίσει την προσπάθειά της με στόχο να βγάλει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, ενώ ο αντιπρόεδρος Κώστας Θεοδώρου παρουσιάστηκε πιο επιφυλακτικός. Κοινή συνισταμένη των δηλώσεών τους το γεγονός πως η διοίκηση κάνει μεγάλο αγώνα και δεν έχει τη συμπαράσταση, ηθική και οικονομική, που περίμενε και υπολόγιζε.

=Ο καιρός φαίνεται να μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα, κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμη και στα πεδινά της Θεσσαλίας, ίσως και εντός της πόλης του Βόλου,για το χρονικό διάστημα από τις 20 μέχρι και 27 Δεκεμβρίου περισσότερα εδώ.

Ελλάδα

  • Συμπληρώνοντας φέτος 27 χρόνια ανθρωπιστικής παρουσίας και προσφοράς, ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης Unicef της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένος στα παιδιά-πρόσφυγες. Στόχος είναι η ενίσχυση των προσπαθειών ανακούφισης των παιδιών προσφύγων.
  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στο κλειστό γηπεδο του Τάε Κβον Ντο και ότι υπάρχουν τραυματίες.
  • Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση της Πέμπτης στο Τζόκερ, αφού δεν υπήρξε τυχερός που είχε προέβλεψε τους 5+1 αριθμούς. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην επόμενη κλήρωση, την Κυριακή, καθώς το ποσό που μοιράζει στην πρώτη κατηγορία ανέρχεται πλέον σε 15,5 εκατ. ευρώ.
  • Την καθιέρωση ποσόστωσης του 1/3 από κάθε φύλο των υποψηφίων των κομμάτων και των συνδυασμών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές για κάθε εκλογική περιφέρεια, και όχι μόνο για το σύνολο της επικράτειας όπως ισχύει σήμερα, προτείνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ).
  • Πυρά κατά πάντων εξαπολύει η Δήμητρα Παπανδρέου στο βιβλίο της «Η οργή του Ανδρέα» που παρουσιάστηκε την Πέμπτη. Στις 509 σελίδες του περιλαμβάνει έγγραφα και ντοκουμέντα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και κατηγορεί όσους τον διαδέχθηκαν ότι συνειδητά «απο-Παπανδρεοποίησαν» το ΠΑΣΟΚ.

Κόσμος

  • Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και επισήμανε ότι η Τουρκία σέβεται την εθνική κυριαρχία του Ιράκ μεσούσης της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης μετά την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην ιρακινή επικράτεια.
  • O ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υπαινίχθηκε ότι η χώρα του κατασκεύασε και διαθέτει βόμβα υδρογόνου, ωστόσο Ουάσινγκτον και Σεούλ αμφισβητούν τον ισχυρισμό αυτό.
  • Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Ντάνελ Μαλόι ανακοίνωσε ότι θα υπέγραφε διάταγμα που θα απαγόρευε την πώληση όπλων σε άτομα που βρίσκονται σε ομοσπονδιακή λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών.
  • Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε την Πέμπτη το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ, παρά τις αντιδράσεις της Βαγδάτης που ισχυρίζεται ότι η Αγκυρα έστειλε στρατιώτες στην περιοχή της Μοσούλης χωρίς να την ενημερώσει.
  • Σε μια προσπάθεια άγρας ψήφων της ύστατης ώρας αποδύεται το Εθνικό Μέτωπο λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, με τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα αποτύχει να κερδίσει στις δύο περιφέρειες που είχε στοχοθετήσει και στις οποίες προηγήθηκε στον πρώτο γύρο, κυρίως λόγω της εκλογικής τακτικής που υιοθέτησε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Οικονομία

  • «Τα προγράμματα της περιόδου 2007 - 13 θα ολοκληρωθούν ομαλά, χωρίς απώλειες πολύτιμων πόρων» απαντά ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε πληροφορίες ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να κληθεί να επιστρέψει κονδύλια ύψους 6,5 δισ. ευρώ από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο, λόγω καθυστερήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα.
  • Το ακανθώδες ζήτημα των «κόκκινων δανείων» βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης με τους εκπροσώπους των δανειστών που έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης. Κυβερνητικά στελέχη άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί για την πρώτη αξιολόγηση, τον Ιανουάριο, το θέμα των κόκκινων δανείων.
  • Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη διαπραγμάτευσης των 8.911.608.218 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση, δημόσια προσφορά και μετατροπή των προνομιούχων μετοχών της Τράπεζας σε κοινές μετοχές, με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αθλητισμός

  • Αντιπάλους για όλα τα... γούστα του Ολυμπιακού, περιλαμβάνει η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League που θα γίνει τη Δευτέρα στη Νιόν. Οι «ερυθρόλευκοι» τοποθετούνται στο γκρουπ των θεωρητικά ισχυρών, μαζί με τους 12 νικητές των ομίλων και τους υπόλοιπους «καλύτερους τρίτους» από το Champions League.
  • Η Σιόν πήρε το βαθμό που χρειαζόταν εναντίον της Λίβερπουλ (0-0) κι έτσι προκρίθηκε στους «32» του Europa League. Δεν κατάφερε όμως να πάρει και την πρώτη θέση του ομίλου (2ος) από τους «κόκκινους» που θα μπουν στους ισχυρούς της κλήρωσης της Δευτέρας κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού.
  • Με μια σπουδαία νίκη, έστω και αν αυτή ήρθε αργά, αφού είχε ήδη αποκλειστεί, ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τη φετινή του Ευρωπαϊκή πορεία στο Europa League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 1-0 της Ντόρτμουντ στη Γερμανία και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με την πρώτη του νίκη. Αντίθετα βαριά ήττα υπέστη ο Αστέρας, ο οποίος ηττήθηκε με 4-0 στην Τρίπολη από τη Σάλκε, όσο είχε χάσει και στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: