Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/11/2015

ΖΑΓΟΡΑ
Μαγνησία

=Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών στη Μαγνησία, προβλέπει την κατάργηση της παρουσίας αστυνομικής υπηρεσίας στη Ζαγορά, το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού στον οποίο υπηρετούν 4 αστυνομικοί  και την «εξυπηρέτηση» της περιοχής από τον Αστυνομικό Σταθμό Ανακασιάς, .Ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου δήλωσε ότι σήμερα Πέμπτη θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην εγκατάλειψη της περιοχής χωρίς αστυνόμευση.

=Σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης μετατράπηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξή της. Αφορμή στάθηκε η διαμαρτυρία  ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων  για τα θέματα που εισήγαγε εκτός ημερήσιας διάταξης η δημοτική αρχή. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατόν σε μια συνεδρίαση με 6 συνολικά θέματα, να έρχονται άλλα 9 εκτός ημερήσιας διάταξης. Η πρακτική αυτή της δημοτικής αρχής, όπως είπαν, υποτιμά την μειοψηφία, για να του απαντήσει ο Αχ. Μπέος ότι δεν τήν υποτιμά γιατί δεν τήν βλέπει. Στη φραστική διαμάχη παρενέβη η Φωτεινή Κοκκινάκη, η οποία απευθυνόμενη στον Αχ. Μπέο του είπε ότι σε λίγο καιρό, όταν δεν θα είναι δήμαρχος γιατί θα τεθεί σε αργία, θα τους βλέπει όλους από μακριά. Τότε ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι όπου κι αν πάει θα είναι ευτυχισμένος, ενώ η ίδια είναι δυστυχισμένη

=Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε σήμερα την ανάκληση προηγούμενης απόφασής του για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, στο Σωρό, ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς


=Σφοδρή βροχόπτωση ξέσπασε λίγο πριν από τις 6 χθές το απόγευμα   στην πόλη του Βόλου, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστο χρόνο κεντρικές οδικές αρτηρίες να μετατραπούν σε ποτάμια, χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Μεγάλες ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη μπροστά από το Δημαρχείο και χρειάστηκε η επέμβαση συνεργείων.

=Συνελήφθη, χθές το απόγευμα, από αστυνομικούς  ένας 34χρονος Έλληνας ο οποίος εισήλθε στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νεκταρίου και αφαίρεσε διάφορα τάματα από εικόνα (χρυσό κολιέ, χρυσό δαχτυλίδι κ.α.), ενώ επιπλέον αφαίρεσε από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (335) ευρώ.

=Γ! Εθνική  12η Αγωνιστική.... Νίκη - Αχέροντας 1-0 Πύρασος- Ρήγας  0-0 περισσότερα εδώ

Ελλάδα

  • Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 7 - 8 μποφόρ.
  • «Ενότητα και σοβαρότητα» ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει τα εσωτερικά του κόμματος. Παρόμοια δήλωση έκανε απευθυνόμενος στον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.
  • Νεκρό ανέσυραν οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από τα συντρίμμια νταλίκας που νωρίτερα «βούτηξε» στο κενό, σε χαράδρα βάθους περίπου 200 μέτρων, κάτω από την γέφυρα της Κρυσταλλοπηγής στην Εγνατία, στο ύψος της Παραμυθιάς, έναν άνδρα ο οποίος πιθανόν να ήταν ο οδηγός της.
  • Στις βαθιές ρίζες φιλίας των δύο λαών αναφέρθηκε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως η ενέργεια αναφέρθηκε ο Αλ.Τσίπρας, κάνοντας αναφορά και στο Παλαιστινιακό.
  • Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων 7-8 μποφόρ που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές  καί η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε χθές το απόγευμα  στην Αττική. Η πυροσβεστική δέχτηκε 75 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και 25 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και το Σάββατο στα ανατολικά και νότια.

Κόσμος

  • Η αμερικανική εκδοχή των γεγονότων, όπως παρουσιάστηκε σήμερα, μάς αφήνει με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres, MSF) μετά τις ανακοινώσεις του αμερικανικού στρατού σχετικά με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των MSF στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 30 πολίτες. Οι MSF ζητούν εκ νέου ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα και δεν δέχονται την ερμηνεία του ανθρώπινου λάθους που δίνουν οι Αμερικανοί.
  • «Ανθρώπινο λάθος» ήταν ο βομβαρδισμός τον Οκτώβριο της κλινικής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, αναφέρει αμερικανική στρατιωτική έκθεση. Τουλάχιστον 30 πολίτες σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, ο οποίος προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
  • Αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ μετά από συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι. Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ο Ολάντ είπε ότι θα ήταν «πολύ καλό σημάδι» εάν η Γερμανία έκανε περισσότερα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και η Μέρκελ απάντησε: «Δεν μπορούμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με λόγια».  
  • Τούρκοι στρατηγοί είχαν την Τετάρτη συνομιλίες με ρώσους στρατιωτικούς ακολούθους στην Αγκυρα και ταυτόχρονα είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία με τις στρατιωτικές Αρχές της Μόσχας, στις οποίες μετέφεραν πως είναι έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία.
  • Οι γάλλοι βουλευτές ψήφισαν την Τετάρτη υπέρ της επέκτασης των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οικονομία

  • Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του reverse split.
  • Μετά την πλήρωση των αιρέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ και του ΤΑΙΠΕΔ, συμπεριλαμβανομένης της κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης μετά των παραρτημάτων της από την Ελληνική Βουλή, η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής επίγειου και διαδικτυακού αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 και για 5 χρόνια, αντίστοιχα. Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου.
  • Οι προσδοκίες για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας μειώθηκαν από τον Ιούλιο, αλλά παραμένουν υψηλές, τονίζει σε έκθεση της η ΕΚΤ, «λόγω ανησυχιών για την ταχεία και πλήρη υλοποίηση του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης». Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του ελληνικού θέματος στην ευρωζώνη, σημειώνει ότι είχε περιορισμένη και προσωρινή επίπτωση στις αγορές μετοχών και ομολόγων. Τέσσερις κινδύνους εντοπίζει η ΕΚΤ για τη σταθερότητά του χρηματοπιστωτικού συστήματος την επόμενη διετία.

Αθλητισμός

  •  Την αποθέωση γνώρισε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που επέστρεψε στο Μάλμε 14 χρόνια μετά την έναρξη του μεγάλου ταξιδιού του, που είχε ως σταθμούς μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Τελευταία η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία συνέτριψε 5-0 τους πρωταθλητές Σουηδίας. Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0 τη Γαλατασαράι) και Μπενφίκα (2-2 με την Αστάνα στο Καζακστάν) «έκλεισαν θέση» για τους «16» από τον 3ο όμιλο. Η Γιουβέντους νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά προκρίθηκαν αμφότερες αφού την ίδια στιγμή η Γκλάντμπαχ διέσυρε 4-2 τη Σεβίλη.
  • Τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης για το αυριανό παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής του Europa League αποκάλυψε η Στάικος Βεργέτης. Ο Ελληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα της αναγκαιότητας της νίκης και ότι ο πρώτος στόχος είναι να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν.
  • Η αναμενόμενη κλήση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας για τα γεγονότα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έγινε το βράδυ της Τετάρτης, με τη διοργανώτρια να καλεί τους «πράσινους» σε απολογία για το πρωί της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου (09:30), ενώ την ίδια ημέρα θα εκδικαστεί η ένσταση της αθηναϊκής ομάδας κατά του κύρους του φύλλου αγώνα του ντέρμπι και το αίτημα για επανορισμό του αγώνα εντός 15 ημερών. Εκτός του Παναθηναϊκού, σε απολογία κλήθηκαν και η ΑΕΚ, Ηρακλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: