Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 11/11/2015

Μαγνησία

=Στις 15 Απριλίου θα ξεκινήσει η δίκη Μπέου για το «Koriopolis», καθώς κάποιοι από τους 85 κατηγορούμενους έλαβαν κλητήριο θέσπισμα  και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του καλοκαιριού. Άγνωστο όμως παραμένει το μέρος που θα πραγματοποιηθεί, διότι οι κατηγορούμενοι μόνο με τους δικηγόρους τους ξεπερνούν τα 160 άτομα περισσότερα εδώ

=Νεκρώνει η Μαγνησία αύριο Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας, που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα συμμετάσχουν έμποροι, βιοτέχνες, καφέ και εστίαση, ενάντια στα προαπαιτούμενα του μνημονίου που ισοπεδώσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.περισσότερα εδώ

=Υπό την απειλή επεισοδίων, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο, στο Βόλο. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επρόκειτο να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, ωστόσο λίγη ώρα πριν μεταβεί στο Αχίλλειο, ενημερώθηκε από την Ασφάλεια Βόλου ότι στο χώρο της εκδήλωσης είχαν συγκεντρωθεί 100 περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με κράνη, κουκούλες και σακίδια, 

=Ποινή κάθειρξης έξι ετών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, στον πρώην ταμία του Δήμου Αισωνίας για έλλειμμα ύψους 365.000 €, για την οικονομική χρήση του 2010, σύμφωνα με έλεγχο που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2011.

=Eρώτηση κατέθεσε για συζήτηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του δημοτικού Κυνοκομείου στις Γλαφυρές, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Κανελλής.
Όπως αναφέρει, «στις 2 Νοεμβρίου 2015 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ, με τριετή αναστολή, τον διαχειριστή του δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου στις Γλαφυρές, Ν. Πολύζο, μετά από την κατάθεση μήνυσης από τις Φιλοζωικές Οργανώσεις. Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδημάρχος, για ποιο λόγο η σύμβαση του Δήμου Βόλου με τον κ. Πολύζο συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ τη στιγμή που το δικαστήριο καταδίκασε τον εν λόγω ιδιώτη για κακοποίηση ζώων;

Ελλάδα

  • Κλειστή θα παραμείνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου η ΕΟ Αθήνων-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών, λόγω των προβλεπόμενων εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.
  • Τη Χίο επισκέπτεται την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό.
  • Με κεντρική θέση ότι το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ως πρόβλημα των χωρών πρώτης υποδοχής προσέρχεται ο Αλ.Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέττας, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η Ελλάδα έχει την πρόθεση να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, με στόχο να πετύχει η ταυτοποίηση των προσφύγων και η διαδικασία μετεγκατάστασης να ξεκινά από τα τουρκικά παράλια.
  • Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, όπως και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν πλήρως στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα.

Κόσμος

  • Η Γερμανία ενεργοποιεί ξανά τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που είχε αναστείλει προ μηνών για τους Σύρους πρόσφυγες. Το μοναδικό κράτος-μέλος που εξαιρείται είναι η Ελλάδα.
  • Σε ηλικία 96 ετών πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ στο Αμβούργο. Ο Σμιτ πέθανε στο Αμβούργο το απόγευμα της Τρίτης. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός διατέλεσε καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας από το 1974 έως το 1982.
  • Έπεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας στην Πορτογαλία, μετά από ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, καθώς τα κόμματα της Αριστεράς συνασπίστηκαν εναντίον της. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσους Κοέλιου καταψηφίστηκε και οι επόμενες κινήσεις βρίσκονται στα χέρια του προέδρου της χώρας.
  • Η Τουρκία και οι χώρες - σύμμαχοί της βρίσκονται πιο κοντά στην ιδέα της δημιουργίας μίας ασφαλούς ζώνης στη Συρία, είπε την Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας, επίσης, ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και τη συνέχιση των αεροπορικών επιδρομών.
  • O Μπαράκ Ομπάμα φιγουράρει στο εξώφυλλο του μηνιαίου γκέι περιοδικού Out, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στον αμερικανό πρόεδρο με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία και τίτλο: «Ο πρόεδρός μας – σύμμαχος, ήρωας, ίνδαλμα».

Οικονομία

  • Στην Αθήνα βρίσκονται από το απόγευμα της Τρίτης οι επικεφαλής του κουαρτέτου, οι οποίοι θα συναντηθούν την Τετάρτη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη, με στόχο να κλείσουν εντός της εβδομάδας τα ανοικτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πράσινο φως για την εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ.
  • Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ώς την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εκτίμησε ότι ώς τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση και για τα κόκκινα δάνεια, ώστε να γίνει η εκταμίευση από τον ESM.
  • Στα 5,147 δισ. ευρώ ανήλθαν το Σεπτέμβριο οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες έναντι 5,120 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Πρωταθλητές στα χρέη παραμένουν τα Ταμεία. Τον ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 807 εκατ. ευρώ, έναντι 809 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη του γνωριμία με τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού είχε την Τρίτη στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ο Αντρέα Στραματσόνι με τους συνεργάτες του. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» και οι συμπατριώτες του συστήθηκαν στους συνεργάτες τους κι εν συνεχεία ενημερώθηκαν για τον ρόλο του καθενός στην ομάδα.
  • Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Νέων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, που φιλοξενείται στην Πορτογαλία, νίκησε 1-0 τη Λιθουανία και αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στην επόμενη φάση.
  • Την πρώτη προπόνηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μίχαελ Σκίμπε ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Ο Γερμανός τεχνικός είχε την πρώτη γνωριμία με τους διεθνείς, οι οποίοι ξεκίνησαν προετοιμασία για τους δύο φιλικούς εκτός έδρας αγώνες, με το Λουξεμβούργο στις 13 Νοεμβρίου και την Τουρκία τέσσερις ημέρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: