Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/10/2015


Μαγνησία

=Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστεί και φέτος στο Βόλο η επέτειος του ιστορικού έπους του 1940. Μέ εκδηλώσεις ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες και τους Οργανισμούς, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.
....
=Κύμα διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών πλήττει από την περασμένη Δευτέρα τη Μαγνησία καθώς η ΔΕΗ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της έναντι των οφειλετών και να πιέσει για την είσπραξη μεγάλων οφειλών Από τη Δευτέρα, οι εντολές διακοπών ηλεκτροδότησης, έρχονται σωρηδόν. Στο παρελθόν οι εντολές διαφόρων προμηθευτών ρεύματος, ήταν περιορισμένες, κυρίως από τη ΔΕΗ. Πλέον, οι εντολές έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Συνέχεια το σύστημα, βγάζει εντολές. Καθημερινά παραλαμβάνουμε 80 περίπου εντολές από ελάχιστες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα...
=Καινούργιες πληγές άνοιξαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες στη Σκόπελο, προκαλώντας ορύγματα στο αγροτικό δίκτυο, κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο και πλημμυρικά φαινόμενα σε οικίες και υπόγεια επιχειρήσεων.
Η δυνατή βροχόπτωση που ξεκίνησε χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, κινητοποίησε όλες τις τοπικές δυνάμεις, φορείς, εθελοντές, αλλά και κατοίκους, οι οποίοι τέθηκαν επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.
Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του πολιούχου της Συμπρωτεύουσας Αγίου Δημητρίου, στον ιστορικό Ναό της Θεσσαλονίκης, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
 Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης:
Στον Αγιο Δημήτριο Αλμυρού,Στον Αγιο Δημήτριο Φερρών Στον Αγιο Δημήτριο Πηλίου Στον Αγιο Δημήτριο Αγίου Λαυρεντίου Στον Αγιο Δημήτριο Νεοχωρίου Στον Αγιο Δημήτριο Πινακατών καί.Στον Αγιο Δημήτριο Πουρίου 

Ελλάδα

  • Την ανάγκη επιμερισμού των ευθυνών μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ για το προσφυγικό, καθώς και την ανάγκη για μια συμφωνία με την Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη μίνι Σύνοδο Κορυφής που συγκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το προσφυγικό. Η Αθήνα εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία έπρεπε να βρίσκεται στη Σύνοδο, απέρριψε την πρόταση για αξιοποίηση της Frontex στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ενώ έθεσε όρους (κυρίως οικονομικής ενίσχυσης) για τον αριθμό προσφύγων που μπορεί να υποδέχεται.
  • Για διγλωσσία και υποκρισία κατηγόρησε η Ντόρα Μπακογιάννη τον υποψήφιο για την προεδρία της ΝΔ Απόστολο Τζιτζικώστα σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του περί της υποψηφιότητάς της για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ.
  • Σκληρη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την επιβολή φορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «απίστευτη προχειρότητα και φαρισαϊσμούς», άσκησε το βράδυ της Κυριακής από τα Τρίκαλα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
  • Νέα διάσταση στην υπόθεση του Πόθεν Έσχες του έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφέροντας ότι δήλωσε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από όσα διέθετε και σημειώνοντας ότι «είναι παράξενο που έχει γίνει τόσος θόρυβος» γιαυτό το γεγονός.
  • Τυπική ισχύ έχει από τη Δευτέρα το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς από την Παρασκευή έληξε η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την εξεύρεση ισοδυνάμων, χωρίς να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
  • Κόσμος

    • Οι δραστηριότητες της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο έδαφος της μονομερώς ανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» στην ανατολική Ουκρανία απαγορεύθηκαν λόγω «κατασκοπείας» και «λαθρεμπορίου ναρκωτικών», ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
    • Δυναμιτίζει το ήδη εύφλεκτο κλίμα στη Μέση Ανατολή ο θάνατος 17χρονης Παλαιστίνιας από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών την Κυριακή στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει ότι η νεαρή πλησίασε τους στρατιώτες κραδαίνοντας μαχαίρι, ωστόσο η εκδοχή αμφισβητείται από Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες. Νωρίτερα, Ισραηλινός είχε τραυματιστεί σοβαρά σε νέα επίθεση με μαχαίρι στο βόρειο τμήμα της Δ.Όχθης. Ο δράστης διέφυγε.
    • Η δημοτικότητα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ έχει πέσει πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών και πλέον, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή ενόσω οι Βαυαροί «αδελφοί» της Γερμανίδας καγκελαρίου κλιμακώνουν την κριτική εναντίον της για τους χειρισμούς της στην προσφυγική κρίση.
    • Υπογραμμίζοντας σύσσωμοι την κρισιμότητα των στιγμών και την τεράστια πρόκληση που συνιστά για την ΕΕ η προσφυγική κρίση, χωρίς ωστόσο να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, προσήλθαν οι ηγέτες 11 κρατών στην έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με ζητούμενο συμφωνία επί συντονισμένων δράσεων μεταξύ των χωρών που βρίσκονται κατά μήκος της λεγόμενης «οδού των Δυτικών Βαλκανίων». Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο συμπερασμάτων. Αιχμές Τσίπρα για τη μη πρόσκληση της Τουρκίας. Φωτορεπορτάζ από τις Βρυξέλλες.

    Οικονομία

    • Κάθετα αντίθετος στην άρση των πλειστηριασμών για ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως α’ κατοικία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας. Αντίθετα, ο κ. Σάλλας προτείνει την πληρωμή ενός μικρού ποσού από το σύνολο των δανειοληπτών, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η άρση των πλειστηριασμών δεν συμφέρει τις τράπεζες.
    • «Οι ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι» επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως η χώρα «προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία». Ο ίδιος διαμηνύει, ωστόσο, πως «είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».
    • Είναι προτιμότερο να υπάρξει συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: