Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23/10/2015

Μαγνησία

==Την τελευταία της πνοή άφησε χθές το πρωί, στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, η Βολιώτισσα δικηγόρος Λυδία – Ανδρονίκη Κυριαζή, νικημένη από τον καρκίνο. Ήταν κόρη του παλιού γνωστού δικηγόρου Κυριαζή Κυριαζή και εργαζόταν αρχικά ως νομικός σύμβουλος στη ναυτιλιακή εταιρία Νομικός και στη συνέχεια ήταν έμμισθη σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα. Κατέλιπε μια κόρη, επίσης νομικό στην Ελληνική Πρεσβεία της Γερμανίας και δύο εγγόνια.


==«Τιτανικός» στο λιμάνι του Βόλου. Η κρουαζιέρα δεν έχει καμία προοπτική ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Γιάννης Πρίγκος έριξε... βόμβα μεγατόνων στη χθεσινή συνεδρίαση για την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου: ο Βόλος δεν συμπεριλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο των λιμανιών κρουαζιέρας, ενώ το ίδιο το master plan του λιμανιού δεν προβλέπει την ανάπτυξη κρουαζιέρας!

==Άγιο είχαν τρία υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ όταν χθές λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το ιδιωτικό αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευαν ντεραπάρισε στην Εθνική Οδό έξω από την Αθήνα. Τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών τα τρία στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ από το Βόλο. Πρόκειται για τους Σταύρο Τζίνη, γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Χρυσόστομο Φαφούτη, προϊστάμενο του τμήματος μελετών, και Στέφανο Κανταρτζή, διευθυντή προγραμματισμού και νέων υποδομών της επιχείρησης.

Ελλάδα

  • ==Έναν νεκρό, μία τραυματία και τεράστια προβλήματα προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα. Πνίγηκαν και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής, κυρίως στο Καματερό και το Μενίδι, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε Ηλεία και Αχαΐα. Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, μόνο στην Αττική δέχθηκε 835 κλήσεις. Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αθήνα.
  • ==Στο Gazarte στο Γκάζι, το οποίο είναι περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, απολαμβάνουν γαλλική μουσική ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
  • ==Στο ελληνικό χρέος, στο προσφυγικό και στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Τι θα ήταν η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία, ήταν το μήνυμα στήριξης του Ολάντ, που πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να αρχίσει. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. 
  • ==Τη διπλοθεσία στους δημοσιογράφους του ΑΜΠΕ και της Γενικής Γραματείας Ενημέρωσης επιτρέπει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, μετά την αλλαγή που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Το νομοσχέδιο είναι μια σημαντική τομή, μία σημαντική υπέρβαση. Οι πάροχοι πρέπει να είναι γνωστοί με το ονοματεπώνυμό τους» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κόσμος

  • ==Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια κοινής επιχείρησης από αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Πρόκειται για τον πρώτο αμερικανό στρατιώτη που χάνει τη ζωή του στο Ιράκ από το 2011. Συνολικά, 69 άτομα απελευθερώθηκαν.
  • ==«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά από συνάντηση μίας ώρας με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου στο Βερολίνο. Πριν από τη συνάντηση, ο Νετανιάχου είπε ότι η ευθύνη βαραίνει τον Μαχμούτ Αμπάς, σημειώνοντας ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης «διαδίδει ψεύδη» για το Ισραήλ. Βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης συζήτησε ο Νετανιάχου και με την Φεντερίκα Μογκερίνι.
  • Ένας άνδρας, με καλυμμένο το πρόσωπό του, επιτέθηκε με ξίφος σε μαθητές και δασκάλους σχολείου στο Τρολχετάν της δυτικής Σουηδίας, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλα δύο.
  • Ο  δράστης της επίθεσης, δεν ήταν γνωστός στις Αρχές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο άνδρας που δέχθηκε σφαίρες από αστυνομικούς, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Οικονομία

  • ==Συνάντηση μισής ώρας είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διευρυμένων επαφών μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γαλλίας.
  • ==«Η Ελλάδα έχει τεράστια πλεονεκτήματα και πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις, αλλά δεν διαθέτει θεσμικό πλαίσιο που να διασφαλίζει μία ελάχιστη ανταγωνιστική κερδοφορία σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο από τις επενδύσεις σε κλάδους που παράγουν, διεθνώς, εμπορεύσιμα αγαθά». Αυτό υπογραμμίζει στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την οικονομία ο ΣΕΒ.

Αθλητισμός.

  • ==«Άσφαιρη» ισοπαλία παραχώρησε ο ΠΑΟΚ στην Κράσνονταρ (ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ 0-0) για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League. Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και με την τρίτη ισοπαλία στον όμιλο ήδη έχει χάσει έδαφος στην υπόθεση πρόκριση.  Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 87΄ αποβλήθηκε ο Τζεντρζέτζικ και στο 89΄ ο Ζαϊρο, αμφότεροι με 2η κίτρινη κάρτα.
  • Ο Αστέρας Τρίπολης που εξ αρχής είχε δύσκολη αποστολή στο πλαίσιο του 11ου ομίλου, γνώρισε την ήττα (ΑΠΟΕΛ - Αστέρας 2-1) στο «ΓΣΠ» της Κύπρου από τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με ανατροπή, αφού η ομάα της Τρίπολης είχε προηγηθεί. Η Ντόρτμουντ πέρασε εύκολα από την Καμπάλα. Μόνο νίκες για Νάπολι, Ραπίντ και Μπράγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: