Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

  • 4 μερίδες κόκκορα
  • 1/2 κιλό μακαρόνια χονδρά
  • 2-3 τομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8-10 μαύρες ελιές
  • τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κόκκορα κομμένο σε μικρά κομμάτια να ροδίσει. Σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε την τομάτα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο και τις ελιές. Αφήνετε να ψηθούν 25 με 30 λεπτά περίπου. Έχετε βράσει τα μακαρόνια 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα κρυώνετε και τα βάζετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με την σάλτσα και τον κόκκορα, για να μεταδωθούν τα αρώματα μεταξύ τους. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: