Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ

Στις μπουλντόζες παραδόθηκε χθες η πρώην Κυανή Ακτή στις Αλυκές. Κάποτε ήταν ένα λουλούδι. Τα τελευταία όμως χρόνια ήταν… στοιχειό για την περιοχή...
Ο χώρος είχε καταντήσει άντρο ναρκομανών και περιθωριακών στοιχείων από τη στιγμή που κανένας επί σειρά ετών δεν φρόντισε είτε για την αξιοποίησή του είτε για την κατεδάφισή του, είχαν βρει στέγη ναρκομανείς. 
Χθες, με απόφαση του Δημου Βόλου, η πρώην Κυανή Ακτή, παραδόθηκε στις μπουλντόζες. Τα συναισθήματα των κατοίκων ήταν ανάμικτα. Αλλοι -κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας- θυμόντουσαν με νοσταλγία τις… δόξες του μαγαζιού, όπου χόρευαν ως νέοι. Διερχόμενοι οδηγοί πάντως, αναφωνούσαν «επιτέλους! Να καθαρίσει ο τόπος».
Σύμφωνα με τον Δήμο Βόλου υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου, κανείς όμως δεν είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να γκρεμίσει το κτίριο. Εχουμε απευθύνει έγγραφα επανειλημμένως τόσο στην Κτηματική Υπηρεσία όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τελικώς, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε τον τόπο. Είναι υποχρέωσή μας να καθαρίσουμε την περιοχή και να την αναβαθμίσουμε. Ηταν ένα έκτρωμα για τις Αλυκές, ανέφερε ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατεδάφισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: