Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Ο αντικέρ του Σάχη της Περσίας και γνωστός δημοσιογράφος πουλούσαν πλαστούς πίνακες σε πλουσίους

Η όλη διαδικασία της αγοραπωλησίας είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο, αρχικά με την αγορά ενός πίνακα έναντι 27.000 ευρώ και στη συνέχεια 13 έναντι 308.000 ευρώ
Μία απίστευτη κομπίνα με αμύθητα κέρδη έστησαν ο 87χρονος Α.Β. προσωπικός αντικέρ επί 30ετίας του Σάχη της Περσίας και ο 62χρονος Γ.Μ. γνωστός δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής  περιοδικού σε βάρος γόνου μεγάλης οικογενείας επιχειρηματιών, πουλώντας του 13 πλαστούς πίνακες ως γνήσιους!
Το θύμα, Ι.Τ. 35 ετών ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, καθώς όταν καθυστέρησαν οι απατεώνες να του δώσουν τα πιστοποιητικά εγγύησης γνησιότητας, απευθύνθηκε σε κριτικό τέχνης, που τον διαβεβαίωσε για την πλαστότητα των πινάκων. Η όλη διαδικασία της αγοραπωλησίας είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο, αρχικά με την αγορά ενός πίνακα έναντι 27.000 ευρώ και στη συνέχεια 13 έναντι 308.000 ευρώ!
Στη συνέχεια, κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και οι πίνακες μεταφέρθηκαν για εκτίμηση στην Εθνική Πινακοθήκη. Και εκεί όμως η απάντηση που δόθηκε ήταν πως οι πίνακες ήταν πλαστοί, σε κάποιες εκ των περιπτώσεων καταφανώς, αφού ειδικά ο πίνακας με τα φρούτα εκτίθεται στο μουσείο και υπάρχει και στα εξώφυλλα σχολικών βιβλίων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, η αντιγραφή είχε γίνει από ταλαντούχους φαίνεται ζωγράφους, έναντι αμοιβής, οι οποίοι επίσης αναζητούνται.

  Τώρα η Ασφάλεια προσπαθεί να ανακαλύψει και τυχόν άλλα θύματα των δύο απατεώνων, αφού ειδικά ο 87χρονος πασίγνωστος αντικέρ στον χώρο της υψηλής κοινωνίας και με «διαβατήριο» ότι εκείνος διακοσμούσε επί 30 χρόνια το Παλάτι της Περσίας, τις σπουδές του στη Γαλλία και την παραμονή του στην Αμερική, ήταν ένας άνθρωπος που η υψηλή κοινωνία εμπιστευόταν για την προμήθεια και αγορά έργων τέχνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για αντίγραφα μεταξύ άλλων Ελλήνων ζωγράφων όπως των Οικονόμου, Γύζη, Ιακωβίδη κλπ.
  Ο επιχειρηματίας έπεσε εύκολα θύμα των δύο απατεώνων αφού οι γονείς του γνώριζαν πολλά χρόνια τον αντικέρ και είχαν αγοράσει πολλές φορές από εκείνον αντίκες και έργα τέχνης. Ο δημοσιογράφος από την πλευρά του επικαλέστηκε στο θύμα, ότι ήθελε να πουλήσει για οικονομικούς λόγους πίνακες που κληρονόμησε.
Μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων σε Αθήνα και Βόλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 92 πίνακες, για τους οποίους επίσης εξετάζεται η γνησιότητά τους. Ειδικά στην περίπτωση του αντικέρ, βρέθηκαν στο σπίτι του στον Βόλο ακόμα και μέσα στο μπάνιο πίνακες, οι οποίοι όμως είναι γνήσιοι και είναι ανυπολόγιστης αξίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: