Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Το χωριό του Άγιου Βασίλη θα περιλαμβάνει σπίτι του, το Ταχυδρομείο Ξωτικών, Εργαστήριο Σοκολάτας και παιχνίδια που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Πρόβα τζενεράλε χθες το απόγευμα για το χριστουγεννιάτικο φωτισμό στην πόλη αλλά και το «Μαγικό Χωριό του Αγιου Βασίλη» που παίρνει την τελική του μορφή στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, πίσω από το Δημαρχείο Βόλου.

Ο μπλε ουρανός της Δημητριάδος, ενισχύθηκε από τις φωτεινές γιρλάντες στα δεντράκια κατά μήκος της οδού, όσο και στα δέντρα στη νησίδα στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Απέναντι από το Δημαρχείο που φωτίστηκε από γιορτινή «βροχή», τη θέση του πήρε το παραδοσιακό καράβι του Δήμου, που επίσης φόρεσε τα γιορτινά του, ενώ ολοκληρώνεται η φάτνη στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Σχεδόν το 70% του στολισμού της πόλης έχει ολοκληρωθεί.
Η γιορτινή γωνιά πάντως που προς το παρόν κλέβει τις εντυπώσεις είναι το «Μαγικό Χωριό του Αγιου Βασιλίου...
Το χωριό θα ανοίξει την αγκαλιά του στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, την ερχόμενη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει έως τις 9 Ιανουαρίου. Η είσοδος στο χωριό θα είναι δωρεάν και οι μικροί δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης, θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ξεχωριστές στιγμές. Μέσα από τους διαδρόμους του χωριού θα οδηγηθούν στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, όπου θα μπορούν να φωτογραφίζονται με τον αγαπημένο τους Αγιο. Ενα πέρασμα από το Ταχυδρομείο των Ξωτικών για να γράψουν το γράμμα τους προς τον Αϊ Βασίλη για τα δώρα των γιορτών και μία επίσκεψη από το Εργοστάσιο Σοκολάτας όπου θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν αλλά και να δημιουργήσουν γλυκά, είναι οι απαραίτητες στάσεις μέσα στο χωριό.
Στο χώρο θα λειτουργήσει λούνα παρκ,  Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. με πέντε ευρώ τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν σε πέντε διαφορετικά παιχνίδια.
εχωριστά παιχνίδια θα κλέψουν το ενδιαφέρον των μικρών φίλων του χωριού, που θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανέβουν στην κλασική ρόδα και να θαυμάσουν το γιορτινό Βόλο από ψηλά. Για την είσοδο στα παιχνίδια θα υπάρχει εκπτωτική κάρτα.
Θα υπάρχουν επίσης σπιτάκια που θα λειτουργήσουν ως αγορά. Εκεί θα πωλούνται γούρια, γλυκά, βιβλία και παιχνίδια. Ανάμεσά τους και περίπτερα κοινωνικής δράσης.
Ηδη αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα στηρίξουν τη λειτουργία του χωριού και το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δράσεις και event για τα παιδιά, δύο συναυλίες, θεατρική παράσταση με το Μικρό Πρίγκιπα κ.α.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

συγγνωμη μπορειτε να μου πειτε ποιοι τραγουδουν στην συναυλια;