Πεντακόσια βάζα στο εξωτερικό από το Γυναικείο Συνεταιρισμό Πορταριάς
Στην άλλη άκρη της γης και συγκεκριμένα στη μακρινή Αυστραλία «ταξίδεψαν» πρόσφατα πεντακόσια περίπου βάζα με γλυκά του κουταλιού, τα οποία παρασκεύασαν με μεράκι, τα μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού Πορταριάς. Ο εξαγωγέας, ο οποίος είναι Ελληνας, επέλεξε τα γευστικά προϊόντα των γυναικών της Πορταριάς, και συγκεκριμένα γλυκά του κουταλιού από φρούτα του Πηλίου, προκειμένου να διατεθούν στους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων, αλλά και τους ημεδαπούς, οι οποίοι ζουν στη μακρινή Αυστραλία.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ σημαντικό βήμα στη μέχρι τώρα πορεία του Γυναικείου Συνεταιρισμού που δημιουργήθηκε το 1997 και συνεχίζει με τον ίδιο πάντα ζήλο τη δράση του. Ηδη έχει εκδηλωθεί εξαγωγικό ενδιαφέρον και από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στο μεταξύ τα πηλιορείτικα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες διατίθενται στην Πορταριά, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, αλλά και σε διάφορες ακόμη περιοχές, χερσαίες και νησιωτικές, συμπεριλαμβανομένης της κοσμικής Μυκόνου.
Την δεδομένη χρονική στιγμή εργάζονται, κυριολεκτικά νυχθημερόν, 17 μέλη του συνεταιρισμού, παρασκευάζοντας διάφορα προϊόντα, όπως γλυκό σταφύλι, κυδώνι, καρπούζι, βύσσινο, καρότο, κεράσι, βερίκοκο, μανταρίνι, πορτοκάλι, νεράντζι, σύκο, μήλο, φιρίκι, καρυδάκι, ντοματάκι, κολοκύθι, νερατζάκι, μελιτζανάκι, μαρμελάδες διάφορες, από ντόπια φρούτα, αλλά και ζυμαρικά, όπως χυλοπίτες, τραχανά χειροποίητο, γλυκό, ξινό και με λαχανικά. Η γευστική γκάμα περιλαμβάνει επίσης τον παραδοσιακό Πηλιορείτικο μπακλαβά που προσφέρεται σε γάμους, σοκολατάκια, σαμπλεδάκια, κουλουράκια και πολλές ακόμη λιχουδιές.
Αυτή την εποχή η παλέτα των γλυκών γεύσεων έχει εμπλουτιστεί με γλυκό βύσσινο, φράουλα, καρπουζάκι, βερίκοκο, κεράσι ανοιχτόχρωμο και σκούρο, καρυδάκι, σύκο, νερατζάκι πράσινο και μήλο. Στόχος και προσδοκία των δραστήριων γυναικών είναι «να συνεχιστεί και να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη προσπάθεια» όπως αναφέρει η Εύα Φυγετάκη, ταμίας του Συνεταιρισμού, η οποία υπογραμμίζει παράλληλα ότι «οι Ελληνες μας στηρίζουν και προτιμούν τα προϊόντα μας όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι συνήθως δεν ψωνίζουν».
Το πωλητήριο του Συνεταιρισμού είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 9 το πρωί, δίνοντας στους απανταχού φίλους των παραδοσιακών γεύσεων, την ευκαιρία να προμηθευτούν προϊόντα βασισμένα στον πλούτο της πηλιορείτικης γης.
Στην άλλη άκρη της γης και συγκεκριμένα στη μακρινή Αυστραλία «ταξίδεψαν» πρόσφατα πεντακόσια περίπου βάζα με γλυκά του κουταλιού, τα οποία παρασκεύασαν με μεράκι, τα μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού Πορταριάς. Ο εξαγωγέας, ο οποίος είναι Ελληνας, επέλεξε τα γευστικά προϊόντα των γυναικών της Πορταριάς, και συγκεκριμένα γλυκά του κουταλιού από φρούτα του Πηλίου, προκειμένου να διατεθούν στους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων, αλλά και τους ημεδαπούς, οι οποίοι ζουν στη μακρινή Αυστραλία.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ σημαντικό βήμα στη μέχρι τώρα πορεία του Γυναικείου Συνεταιρισμού που δημιουργήθηκε το 1997 και συνεχίζει με τον ίδιο πάντα ζήλο τη δράση του. Ηδη έχει εκδηλωθεί εξαγωγικό ενδιαφέρον και από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στο μεταξύ τα πηλιορείτικα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες διατίθενται στην Πορταριά, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, αλλά και σε διάφορες ακόμη περιοχές, χερσαίες και νησιωτικές, συμπεριλαμβανομένης της κοσμικής Μυκόνου.
Την δεδομένη χρονική στιγμή εργάζονται, κυριολεκτικά νυχθημερόν, 17 μέλη του συνεταιρισμού, παρασκευάζοντας διάφορα προϊόντα, όπως γλυκό σταφύλι, κυδώνι, καρπούζι, βύσσινο, καρότο, κεράσι, βερίκοκο, μανταρίνι, πορτοκάλι, νεράντζι, σύκο, μήλο, φιρίκι, καρυδάκι, ντοματάκι, κολοκύθι, νερατζάκι, μελιτζανάκι, μαρμελάδες διάφορες, από ντόπια φρούτα, αλλά και ζυμαρικά, όπως χυλοπίτες, τραχανά χειροποίητο, γλυκό, ξινό και με λαχανικά. Η γευστική γκάμα περιλαμβάνει επίσης τον παραδοσιακό Πηλιορείτικο μπακλαβά που προσφέρεται σε γάμους, σοκολατάκια, σαμπλεδάκια, κουλουράκια και πολλές ακόμη λιχουδιές.
Αυτή την εποχή η παλέτα των γλυκών γεύσεων έχει εμπλουτιστεί με γλυκό βύσσινο, φράουλα, καρπουζάκι, βερίκοκο, κεράσι ανοιχτόχρωμο και σκούρο, καρυδάκι, σύκο, νερατζάκι πράσινο και μήλο. Στόχος και προσδοκία των δραστήριων γυναικών είναι «να συνεχιστεί και να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη προσπάθεια» όπως αναφέρει η Εύα Φυγετάκη, ταμίας του Συνεταιρισμού, η οποία υπογραμμίζει παράλληλα ότι «οι Ελληνες μας στηρίζουν και προτιμούν τα προϊόντα μας όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι συνήθως δεν ψωνίζουν».
Το πωλητήριο του Συνεταιρισμού είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 9 το πρωί, δίνοντας στους απανταχού φίλους των παραδοσιακών γεύσεων, την ευκαιρία να προμηθευτούν προϊόντα βασισμένα στον πλούτο της πηλιορείτικης γης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου