ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 15/10/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Στο Σικάγο βρίσκονται από χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός και το επιτελείο του, καθώς λίγο μετά τις 10 το βράδυ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα του Ιλινόις. Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ -που κορυφώνεται βέβαια με τη συνάντηση που θα έχει με τον Ντ. Τραμπ την Τρίτη στην Ουάσιγκτον-
χαρακτηρίζεται υψηλού ενδιαφέροντος για τα συμφέροντα τόσο της χώρας όσο και της ευρύτερης περιοχής ενώ όπως τονίζουν στην Αθήνα, «επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας και του πρωθυπουργού της».
= ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΕΟΠΥΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ. Με τη σύνταξη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Οι κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΠΥ έγιναν με λάθος υπολογισμό, καθώς γίνονταν με βάση το ονομαστικό και όχι το καταβαλλόμενο ποσό σε βάθος 4,5 ετών. Έτσι, τα ποσά που κρατήθηκαν παρανόμως είναι τεράστια! Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Στέλλα Βρακά «δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή αναδρομικών από τον κλάδο υγείας». Η κ. Βρακά ξεκαθάρισε ότι ισχύουν σε κάθε περίπτωση οι σχετικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τόσο ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος, όσο και η αρμόδια υπουργός Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται αγωγές.
= ΛΑΡΙΣΑ. Σοβαρά τραυματισμένος με εγκαύματα στο 90% του σώματος του εντοπίστηκε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 25 ετών στις γραμμές του ΟΣΕ στην περιοχή Μεζούρλο της Λάρισας το βράδυ του Σαββάτου.
= ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ.Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.Η οικογένειά του έφτασε στον Ιερό Ναό λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι, ενώ από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν δεκάδες στεφάνια στη μνήμη του. Η 93χρονη μητέρα του δεν άντεξε από την συγκίνηση και την στενοχώρια και λιποθύμησε.  Στην εκκλησία έφτασαν δύο ασθενοφόρα ένα εκ των οποίων μετέφερε τη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.  Τα στοιχεία που ζήτησαν να δουν οι δράστες της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναμένεται να βοηθήσουν τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό των δραστών. 
= ΚΕΕΡΦΑ. Με τη συμμετοχή του Ασφάκ Μαχμούντ, θύματος της ρατσιστικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο, και του Μοχαμάντ Ουσμάν, θύματος αντίστοιχης επίθεσης στη Λαμπρινή, αλλά και επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ομιλητών την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, ξεκίνησε η Διεθνής Συνάντηση Κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα.
= ΠΑΙΔΕΙΑ. Την πρώτη ενοποίηση Ανωτάτων Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
ΚΟΣΜΟΣ

= ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Στους 35 ανήλθαν οι νεκροί από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των τοπικών αρχών που εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα, αφού εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.
= ΡΑΚΑ. Οι άμαχοι πολίτες που ζουν ακόμα στη Ράκα, θα έχουν την ευκαιρία να αποχωρήσουν προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους.
= ΔΝΤ. Η ηγεσία του ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο δεν ζητεί πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση, καλώντας εκ νέου τους Ευρωπαίους να εξειδικεύσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
= ΚΥΠΡΟΣ. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατίας, για δεύτερη και τελευταία -όπως είπε- πενταετή θητεία.
= ΤΟΥΡΚΙΑ. Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν το Σάββατο εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 πρώην αστυνομικών και έχουν συλλάβει μέχρι τώρα 63 από αυτούς, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στο πλαίσιο της διευρυνόμενης καταστολής μετά το περυσινό αποτυχημένο πραξικόπημα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΝΤΡΑΓΚΙ. Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές και βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
= ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. Την προώθηση νέων κυβερνητικών πρωτοβουλιών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και την άμεση απονομή των συντάξεων που εκκρεμούν επανέλαβε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας είχε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική
= ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΦΕΙΛΩΝ. Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι προϋποθέσεις για τη δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλών.
= ΡΕΓΚΛΙΝΚ. Στο ενδεχόμενο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να διευρύνει τις ικανότητές του την επόμενη χρονιά ώστε να μπορεί να ελέγχει τις οικονομίες των χωρών μελών της ευρωζώνης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ.
= ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. Ενώπιον σημαντικών αλλαγών και προκλήσεων βρίσκονται όπως όλα δείχνουν οι εταιρείες αερομεταφορών στην Ευρώπη. Εταιρείες χαμηλού κόστους αλλά και παραδοσιακοί αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα πολλές προκλήσεις με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να υπάρξουν συγχωνεύσεις και εξαγορές που μπορεί να αλλάξουν το χάρτη της αγοράς.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
= ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. Κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017 αναδείχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έγινε στο ΒίλνιουςΗ χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης στο επί κοντώ, δήλωσε: «Μόνο η υποψηφιότητα και το γεγονός ότι έφτασα στο top3 της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τον προπονητή μου. Δείχνει τη σημασία της σταθερότητας που έχω δείξει τα τελευταία χρόνια και βέβαια επιβεβαιώνει ότι αυτή η σταθερότητα αναγνωρίζετε σε υψηλό επίπεδο», 


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4. Μετά από τέσσερις αγώνες, ο Ολυμπιακός πέτυχε νίκη και μάλιστα μέσα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον εξαιρετικό και φέτος Πανιώνιο σε ένα συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξη ματς. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να επικρατήσει με 4-3, για την 7η αγωνιστική της Super League.. Πρωταγωνιστής ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με δύο γκολ (37΄, 45΄) κόντρα στην παλιά ομάδα του, ενώ το πρώτο σημείωσε ο Σισέ (19΄) και το τελευταίο ο Φορτούνης με πέναλτι στο 87΄. Ο Σπιριντόνοβιτς μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μασούντ με πέναλτι στο 82΄ και ο Ντουρμισάι στο 84΄ τα γκολ των γηπεδούχων. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Ευαγγέλου που καταλόγισε αυστηρό πέναλτι υπέρ του Φορτούνη στο 87’ και «έκλεισε τα μάτια» σε κλωτσιά στον Χατζισαφί στις καθυστερήσεις. 
= ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0. Με τον διαιτητή Στυλιαρά να κλέβει -με αρνητικό τρόπο- την παράσταση, ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από 7 αγωνιστικές. Το γκολ πέτυχε ο Μάντσον στο 28΄, όμως οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν από λάθος αποφάσεις του έμπειρου ρέφερι, οι Καλτσάς (38΄), Ιγκλέσιας (62΄).  
= ΠΑΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-1. Την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη φετινή Super League (και πρώτη μετά το «διπλό» της πρεμιέρας στην Τρίπολη) πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 3-1 του Πλατανιά, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής.Οι Χανιώτες προηγήθηκαν με τον Γκρζέλτσακ στο 7΄, αλλά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη «γύρισε» το ματς με τους Κόντε (12΄), Τζημόπουλο (36΄) και Χαλκιαδάκη (39΄). Στο 86΄ αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Ντικαμονά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου