Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 29/6/2017

ΕΛΛΑΔΑ
 = ΣΥΡΙΖΑ. Συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης διά της ανάφλεξης πολλαπλών κοινωνικών μετώπων και της πρόκλησης τεχνητών αδιεξόδων επιχειρεί να δημιουργήσει η Ν.Δ., με τη βοήθεια των πρόθυμων συμμάχων της, μετά την αποτυχία της θεωρίας του «ατυχήματος» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Η ανεδαφική συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων παρά την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των συμβασιούχων, η αυτοεπιβεβαίωση περί «άβατου των Εξαρχείων» μετά την απαγόρευση της σημερινής συγκέντρωσης αστυνομικών στην πλατεία της περιοχής και οι συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για μεγάλες δημόσιες υποθέσεις, όπως η χθεσινή για το Noor 1, είναι οι τελευταίες αποδείξεις για τη «στρατηγική της έντασης», όπως την αποκάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκ μέρους της Ν.Δ.

= ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Οι συνομιλίες για το Κυπριακό άρχισαν χθές, Τετάρτη, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας με «εποικοδομητικό» τρόπο και σε «θετική ατμόσφαιρα», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ.
= Ν.Δ. Κάλεσμα στον κόσμο της αγοράς για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Συνέδριο του Economist. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μας μπροστά. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε» τόνισε.
= ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Αίσιο τέλος είχε, μετά από πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, η περιπέτεια που έζησε ο Πολωνός τουρίστας, όταν ξεκινώντας το πρωί να εξερευνήσει τα μονοπάτια και τις ομορφιές του 'Ασσου στην Κεφαλονιά, κατέληξε να βρεθεί εγκλωβισμένος μέσα στις κρημνώδεις χαράδρες του απόκρημνου «γυμνού» βουνού.
= ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι τρεις ομοσπονδίες εργαζομένων στην ανώτατη εκπαίδευση (ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ, ΕΕΕ) σχετικά με τις προωθούμενες από το υπουργείο αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων.
= ΜΕΓΑΡΑ. Ενα άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων.
ΚΟΣΜΟΣ

= ΚΥΠΡΟΣ. Ογκώδης σε συμμετοχή και δυναμική σε παλμό ήταν η δικοινοτική εκδήλωση στην «νεκρή ζώνη» στο τέρμα της οδού Λήδρας στην Λευκωσία, που έληξε αργά απόψε. Την εκδήλωση οργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «Unite Cyprus Now» («Ενώστε την Κύπρο Τώρα») και σ’ αυτήν έδωσαν το παρόν τους εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που κατέκλυσαν την οδό Λήδρας, στο τέρμα της οποίας υπάρχει σημείο ελέγχου για διάβαση προς και από το κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας. Οι πολίτες με πανό και συνθήματα, ζήτησαν από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να επιστρέψουν από την Ελβετία, με ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την λύση του Κυπριακού..
= ΗΠΑ. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισε να επιβληθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πτήσεις με προορισμό τη χώρα, χωρίς πάντως να γενικεύσει την απαγόρευση στους επιβάτες να παίρνουν μαζί τους στα αεροσκάφη φορητούς υπολογιστές, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Τζον Κέλι.
= ΡΩΣΙΑ. Αντιδράσεις στους νομικούς κύκλους της Ρωσίας πυροδότησε η απόφαση τοποθέτησης επιτοίχιας αναμνηστικής πλάκας με την μορφή του Στάλιν στην Εθνική Νομική Ακαδημία της Μόσχας. Χιλιάδες νομικοί ζήτησαν από την ηγεσία της Ακαδημίας να αφαιρέσει την αναμνηστική πλάκα.
= ΓΑΛΛΙΑ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση του γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφτεί τη Γαλλία τη 14η Ιουλίου για τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης.
= Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να παρατείνει για έξι μήνες τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έως την 31η Ιανουαρίου 2018. Η εν λόγω απόφαση είναι καθαρά τεχνικής φύσεως, καθώς η πολιτική απόφαση για την παράταση των κυρώσεων ελήφθη στις 22 Ιουνίου στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
= ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Η Tesco, ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, θα προχωρήσει στην περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας στα κεντρικά της γραφεία. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την ανάκαμψη της εταιρείας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ. Έχετε κάνει πολύ δρόμο και αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Οι περικοπές και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι πίσω μας, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ  κατά τον διάλογο που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους.. . Σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι «εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά, τότε μπορεί να συμβεί αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2018».
= ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με αφορμή την ακρόαση του προέδρου Γιώργου Διαμαντόπουλου, και της διευθύνουσας συμβούλου της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας, Ουρανίας Αικατερινάρη.
= ΣΟΙΜΠΛΕ. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε την Τετάρτη την ελπίδα η Βρετανία να συνειδητοποιήσει στο τέλος ότι έκανε λάθος με την ψήφο της υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
= ΚΑΡΥΣΤΟΣ. Η ιταλική Enel, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Enel Green Power Hellas Α.Ε. ("EGPH"), η οποία δραστηριοποιείται στον ελληνικό κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ξεκίνησε την κατασκευή της συστοιχίας των αιολικών πάρκων του Καφηρέα που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Καρύστου.
= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,62 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,02%.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΚΥΠΕΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ.  Ο Κλαούντιο Μπράβο έστειλε την Χιλή στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών (Γερμανία και Μεξικό διεκδικούν σήμερα το δεύτερο εισιτήριο), που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της 2ας Ιουλίου στο στάδιο της Αγίας Πετρούπολης. Ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι απόκρουσε και τα πρώτα πέναλτι των Κουαρέσμα, Μουτίνιο και Νάνι, οι συμπαίκτες του ευστόχησαν σε ισάριθμα κι έτσι η ομάδα του Πίτσι νίκησε με 3-0 στη «ρώσικη ρουλέτα» τους Ίβηρες, καθώς ο πρώτος ημιτελικός είχε τελειώσει χωρίς τέρματα (0-0) μετά από 120 λεπτά.
= ΝΟΒΑ. Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Super League και NOVA στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, που συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα την απάντηση στην πρόταση του συνδρομητικού καναλιού για μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους κατά 18%.
= ΑΕΚ.  Με οργισμένη ανακοίνωση απάντησε η ΑΕΚ σε όλους όσοι εξακολουθούν να δημιουργούν πρόβλημα στην ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς», μολονότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες υπηρεσίες.
= ΠΑΟ. Νωρίς νωρίς αρχίσαν τα προβλήματα τραυματισμού για τον Παναθηναϊκό. Λούκας Βιγιαφάνιες και Ροντρίγκο Μολέδο θαμείνουν δύο εβδομάδες εκτός από το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας που θα διεξαχθεί στο Τέχελεν από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: